A végső helyezéseket már nem befolyásolja

2023.05.23. 19:14

Kanizsai siker az NB II-es zalai női futballrangadón

Zalai rangadóra került sor a női labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában. A ZTE FC vendégeként vitte el a három pontot az FC Nagykanizsa, ezzel a bajnokságban oda-vissza nyert egerszegi riválisával szemben.

Bedő István

A kanizsai Balassa Diána (balról) és az egerszegi Vitusz Nikoletta harcol a labdáért a zalai női rangadón

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC- FC Nagykanizsa 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kőhegyi.
ZTE FC: Császár H.- Szegedi (Bánfi), Hetyei (Pupos), Nyári, Tollár, Szabó, Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Király (Császár F.), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.
Nagykanizsa: Sebők – Molnár (Pintér), Gergelics, Farkas (Nagy-Fáraó), Németh, Szollár, Balassa D., Sóstai, Balassa A., Szabó, Báder. Edző: Benedek József.
Gólszerzők: Németh P. (22.), Nyári (88. - öngól).

A zalai rangadónak a helyezések szempontjából már nem volt tétje, hiszen az eredménytől függetlenül, a ZTE FC a 4. a kanizsaiak az pedig az ötödik helyen zárják a bajnokságot. A mérkőzés később kezdődött a játékvezető késése miatt és a közjáték a ZTE-t zavarta meg, mintegy húsz percnyi játék után a vendégek szerezték meg a vezetést, bár a gól szabályosságát a hazaiak vitatták. Mindhiába. A folytatásban a küzdelem dominált, a kanizsaiak játszottak jobban, a ZTE-nek igazán nem sikerült felpörögnie a rangadóra. A mérkőzés hajrájában egy öngóllal bebiztosította győzelmét az FC Nagykanizsa.

A zalai rangadón a hazaiak nélkülözték két meghatározó játékosukat, a gólgyáros Grubitsot, és Nagyot, halovány teljesítményt nyújtottak a házigazdák, igy a Kanizsa 3 ponttal gazdagodott.

Pergelné Kalamár Andrea: „A győzelmet jobban akaró csapat nyert.”

Benedek József: „A hazaiak mintha kevésbé hangolódtak volna rá erre a találkozóra. Mi rangadóra készültünk és komolyan vettük, végig jól felépített támadásokat vezettünk, függetlenül attól, hogy a végén egy öngóllal biztosítottuk be a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában