Verseny

2023.05.27. 08:30

Egy csúcs is született a súlyemelő Göcsej Kupán

A ZTE SK rendezte meg a súlyemelő csapatbajnokság nyugati döntőjét, másnap pedig az 53. Göcsej Kupa egyéni viadal következett, ami kiemelt versenynek számít, így csúcsok is jegyezhetők. Egerszegen egy országos rekord dőlt meg.

Kerkai Attila

Varga Martin Csongor, a ZTE SK emelője jó formában versenyzett

Forrás: ZH

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok kistermében rendezett kétnapos viadalon előbb a csapatbajnokság résztvevőire várt a feladat, hogy a nyugati országrészből kvalifikálják magukat az országos döntőre. A házigazda ZTE SK ezúttal nem indított csapatot, végül a hatcsapatos mezőnyben a BKV Előre SC végzett az élen, a Baranya SE Tata és a Tatabányai SC előtt.

Másnap, az 53. Göcsej Kupa egyéni verseny következett. Kiemelt verseny lévén ezen a viadalon hivatalos csúcsok is jegyezhetők, s ebből a szempontból egy országos csúcsdöntés született: az ifjúságiak 102 kg-os súlycsoportjában Zsédely Szabolcs (Kisbér VSE) a lökésben 154 kg-ra javította a magyar rekordot. Ami a hazai szereplést illeti, a ZTE SK-ból Varga Martin Csongor, a ZTE SK emelője a junior 89 kg-osok mezőnyében 230 kg-os összetett eredménnyel (102, 138) megnyerte kategóriája küzdelmét.

A Göcsej Kupán az abszolút legjobb eredményt elérőket (a Roby-pontszámítás alapján) díjazták. Férfiak: 1. Fenyő Dániel (Tamási Koppány SE), 2. Bunász Gábor (REAC), 3. Prohászka Kristóf (MAFC). Nők: 1. Ari Éva Olivia (Kisbér VSE), 2. Mikhel Eszter (Oroszlány VSK), 3. Tarabos Jázmin (Haladás VSE). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában