Simán Mihály ismét országos bajnok lett fekvenyomásban

2023.04.09. 18:30

Jól szerepeltek a HagymaGym versenyzői a debreceni ob-n

Március utolsó hétvégéjén országos bajnokságra indultak a zalaegerszegi HagymaGym fekvenyomói Debrecenbe, ahonnan értékes helyezésekkel és egy aranyéremmel tértek haza.

Varga Lívia

Hajmási György (b) és tanítványai: Nováky Janka Luca, Simán Mihály és Henczi Marcell

Forrás: ZH

Március 25-én a hajdú-bihari megyeszékhelyen rendezték meg a női, férfi open, ifjúsági, junior, masters raw fekvenyomó magyar és csapatbajnokságot, melyen a klub három sportolója, köztük egy női versenyző képviseltette magát.

Simán Mihály férfi junior kategóriában, a 83 kilogrammos súlycsoportban 140 kilós teljesítményével első helyezett, azaz magyar bajnok lett, ezzel megvédte tavalyi címét, ráadásul egyéni csúccsal. Mind edzője, Hajmási György elmondta: Simán Mihály végig magabiztosan versenyzett. S nem csak fekvenyomásban, erőemelésben is nagyon eredményes az elmúlt években.

Nováky Janka Luca női ifjúsági kategóriában, a 69 kilogrammos súlycsoportban 42,5 kilogrammos teljesítményével negyedik lett élete első fekvenyomó magyar bajnokságán, ahol mindhárom kísérletét teljesítette. „Súlycsoportjában a legfiatalabb versenyző volt, jövőre célként éremszerzést tűztünk ki”, fogalmazott Hajmási György.

A férfi ifjúsági kategória 83 kilogrammos súlycsoportjában indult Henczi Marcell hetedik lett, ő 112,5 kilogrammot teljesített, ami új egyéni csúcs. Az utóbbi évek legnagyobb versenye volt ebben a súlycsoportban, 11 versenyzővel. Hárman is ugyanezt a teljesítményt érték el, Marcell testsúllyal lett hetedik Az ötödik helyezett is ennyit nyomott, a dobogóhoz pedig mindössze 2,5 kilogramm kellett volna, ami edzője szerint biztató a jövőre nézve, pláne, hogy a zalai versenyző fiatalnak számít korcsoportjában.

– Nagyon elégedett vagyok a versenyzőimmel, mert hiba nélkül teljesítettek, az összes kísérlet érvényes nyomás volt – értékelt Hajmási György. – Közös cél a következő magyar bajnokságon, hogy mindhárom versenyző érmet hozzon haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában