Közel 700 látogató vett részt a játékban

2023.04.10. 20:00

Húsvéti tojáskeresés tájékozódási futókkal a zalaegerszegi falumúzeumban (videó)

A húsvét hétfő időjárása kedvezett a Göcseji Falumúzeumban tartott délutáni családi tojáskereső programnak, amelyet immár tíz éve rendeznek meg a skanzenben a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió közreműködésével.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Fehér Ferenc, a tájfutók vezetője lapunknak a 14 órás kezdés előtt elmondta, közel három évtizede kínálnak izgalmakban is bővelkedő húsvéti kikapcsolódást, 10 éve pedig a hagyományőrző néprajzi környezetben kapott helyet a tájfutást modellező versengés, melynek során a falumúzeum és a szomszédos olajipari múzeum területén térkép segítségével kellett megkeresni a negyvennél több pecsételő pontot 60 perc alatt. Közben a  szemfüles gyerekek összeszedhették azt a majdnem ezer csokitojást, amelyek a támogató cégeknek köszönhetően fűben, fa odvában, a tájházak ablakában, a pajtában várták a szerencséseket. Ahogy az előző években is, a pecsételési papírt sikeresen kitöltők között idén is számos ajándékot sorsoltak ki. A korábbi évekhez hasonlóan ez évben is közel 700 látogató vett részt a játékban. Sokan ekkor kapnak kedvet a tájfutáshoz, tette hozzá Fehér Ferenc a tájékoztatóhoz.

– Igazán nem mindennapi látvány, amikor a skanzen kertkapuja kinyílik húsvét hétfőn pontban 14 órakor, és több száz gyerek, fiatal,  beszalad a porták udvarára, és keresni kezdik a tojásokat és a pecsételő pontokat – mondta a tömegben házigazdaként járva mindenre figyelő Varjú András múzeumi osztályvezető, a skanzen munkatársa. – A partner szervezet jóvoltából évről évre mozgalmas nap nálunk a húsvét hétfő. Mi magunk is hozzájárulunk a az élményhez a kísérő programokkal. A foglalkoztató házban a kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum "Mézes gondolatok"  című vándorkiállítása látható rengeteg interakcióval, a vitrinkiállításban pedig Dömötör Andrea tojásíró népi iparművész alkotásait láthatják az érdeklődők. A vállalkozó kedvű tojáskereső lányokra, hölgyekre  hagyományos vizes locsolkodás is várt, a városi rádiósoktól pedig a helyszínen kérhettek zeneszámokat a sétálók, a fiúk locsolóvers ellenében csokitojást kaphattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában