Ódor Noel még kiharcolhatja az ifjúsági Eb- és vb-indulást

2023.04.09. 13:00

Balszerencsés kiesés - több volt a teplicei Európa-kupában

A Zalaegerszegi Judo SE versenyzője, Ódor Noel is részt vett a magyar ifjúsági válogatott tagjaként a szombati, Teplicén rendezett Európa-Kupán.

Kerkai Attila

A képen ifj. Nagysolymosi Sándor edző és Ódor Noel egy korábbi verseny után nyakában az érmével. A fiatal tehetségnek lesz még alkalma bizonyítani

Forrás: ZH

A Zalaegerszegi Judo SE cselgáncsozója  a tavalyi évi eredményei alapján vívta ki a ifjúsági válogatottságot és utazhatott  a csehországi Teplicére, ahol 
39 ország, 940 versenyzője vett részt az ifjúsági Európa-kupán. Az egerszegiek tehetsége az 50 kg-os súlycsoportban (59 induló mellett) jól kezdett, hiszen a spanyol  Martin Torres Carlos ellen egy wazari értékű válldobással győzött. A második körben a brazil Tsukamoto Mathew ellen biztatóan indult a mérkőzés, hiszen Ódor Noel két intéssel vezetett ellenfelével szemben és ifj. Nagysolymosi Sándor,  edző elmondása szerint ott lógott  a levegőben a harmadi intés, vagy a dobás lehetősége, azonban egy szabálytalan gáncsolás miatt tanítványát  hosszas értékelés után a videóbíró leléptette. Ami hidegzuhanyként hatott, ráadásul a brazil fió a nyolcaddöntőben  vereséget szenvedett, így a Zalaegerszegi Judo SE versenyzője  nem került a vigaszágra és helyezetlenül zárt.
Mint elmondták,  Ódoer Noelra a tavasz folyamán még egy Európa-kupa vár, ahol eldől, hogy sikerül-e kijutnia az ifjúsági Eb-re, EYOF-ra, illetve az ifjúsági vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában