Nemzetközi siker

2023.04.26. 11:30

A kilencedik hely a kerékpáros Bruchner Regina eddigi legjobb eredménye a junior világkupán

Pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Bruchner Regina a hétvégén, a mountain bike junior világkupa-sorozat németországi viadalán.

Varga Andor

Bruchner Regina a lefeléken sem ijedt meg, de Németországban az emelkedő volt igazán az ő terepe

Forrás: ZKSE

A Green Zone-ZKSE versenyzője a magyar válogatott színeiben állt rajthoz a Heubach város térségében megrendezett viadalon, ahol a rajtba a kategória 51 résztvevője közül a 40. helyen szólították be, a célt viszont már kilencedikként érte el. Regina néhány héttel ezelőtt, Svájcban versenyzett először junior vk-viadalon, ott 13. lett, majd esős osztrák verseny következett, melyen bukás után, a 31. helyen ért célba. A legutóbbi erőpróbán is volt csapadék, a fő nehézséget azonban a körönként 200 méteres szintemelkedés jelentette.

– A hasonló versenyeken általában 100-120 méter szintkülönbségű pályákat jelölnek ki, ehhez képest igen durvák voltak a heubach-i emelkedők – mesélte Bruchner Regina hazaérkezése után. - Nekem azonban kifejezetten kedvezett ez a terep, nagyon jó volt a lábam, a felfeléken sorra hagytam magam mögött az ellenfeleket.

Az előzéseket leszámítva egészen sima versenyt futott az egerszegi kerékpáros, akinek a viadalába a végén hármas sprint is belefért: két riválissal küzdöttek a 8. helyért, tizedmásodpercek döntöttek közöttük és Regina végül másodikként haladt át a célvonalon ebben a trióban.

– Huszonnégy világranglista-pontot szereztem ezzel a hellyel, s ennek köszönhetően a következő viadalon jóval előbb hívnak majd a rajtba - folytatta Bruchner Regina. – A szezont a hétvégén a cseh kupasorozat második viadalával folytatjuk, oda a ZKSE színeiben utazunk, összesen hat versenyzővel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában