Női foci

2023.03.28. 16:28

Egy-egy gól döntött - ide és oda...

Kétszer 1-0, csak éppen fordított előjellel... Ez lett a zalai csapatok mérlege a legutóbbi fordulóban a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában. A FC Nagykanizsa győzött, a ZTE FC kikapott.

KL, BI

Az FC Nagykanizsa egyetlen, és végül győztes gólját Szollár Bernadett szerezte Fotó: Gergely Szilárd

FC Nagykanizsa – Pécsi VSK 1-0 (0-0)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh D.

FC Nagykanizsa: Sebők – Balassa D., Molnár II R., Szabó Zs., Gergelics, Németh P. (Pintér D.), Sóstai, Szokol D., Báder, Nagy-Fáró, Szollár. Edző: Benedek József.

Gólszerző: Szollár (78.)

Az ősz folyamán a kanizsaiak biztosan, 3-0-ra győztek Pécsen legutóbbi ellenfelükkel szemben, ugyanakkor ez nem jelentett garanciát arra, hogy hazai környezetben is ilyen különbséggel győzhetnek Benedek József tanítványai. Már csak azért sem, hiszen a baranyaiak kellően megszervezték védekezésüket, a játék lényegében az egész találkozó folyamán az ő térfelükön folyt. Azon a pályán, mely igencsak megsínylette az időjárás támasztotta nehézségeket, s ez sem könnyítette meg a szűk kerettel rendelkező dél-zalai csapat helyzetét. A vendéglátók ugyanakkor küzdöttek az előre eltervezetettek szerint, s ennek a találkozó hajrájához közeledve meg is lett az eredménye: Szollár Bernadett betalált a 78. percben. A nagykanizsaiak játékosa így már 15 találatnál jár a szezonban, az FCN pedig biztosan tartja ötödik helyét a táblázaton.

Benedek József: „Nehéz pályán lényegében végig a mi elhatározásunk szerint alakult minden a végig védekező ellenlábasunkkal szemben, aminek végül győzelem lett az eredménye.”

Jók: az egész kanizsai csapat.

Csepel SC – ZTE FC 1-0 (1-0)

Budapest, 50 néző. Jv.:

ZTE FC: Hargas – Nagy B., Szegedi, Pupos, Luczi (Jelenics) - Nyári (Regőci), Grubits, Szabó V.(Hetyei) - Kopcsándi, Harsányi, Vitusz. Edző Pergel Andrea.

Gólszerző: Gruber (10.).

A tabellaszomszédok találkozóján meglátszott, hogy a zalai csapat szezonbeli első mérkőzése elmaradt, sőt, azóta a Nyúl csapatát törölték is a bajnokságból. A vendégek nehezen lendültek játékba, amit a találkozó elején gyorsan kihasznált a fővárosi csapat. Az első félidőben még kiegyenlített játék folyt, de fordulás után rákapcsolt a ZTE. A zalaiaknak helyzetei is akadtak, ám vagy a csepeli kapus hárított, vagy az asszisztens állította meg tévesen lesen a kék-fehérek támadásait. A vendégeknek nem sikerült az egyenlítés.

A mérkőzés elején bekapott gól sokba került a zalaiaknak. A ZTE veresége után a két csapat helyet cserélt a tabellán, így a csepeliek a harmadikok, az egerszegiek a negyedikek. .

Pergel Andrea: "A játék képe alapján, legalább egy pontot érdemeltünk volna. A helyzetek kihasználásában javulnunk kell, ha eredményesek akarunk lenni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában