Zalaiak Tallinnban

2023.03.09. 17:00

Az újabb érem nem jött össze

Lemaradt az éremről a magyar fiútrió Tallinnban, a légfegyveres-­Európa-bajnokság junior puskás csapatversenyében.

Varga Andor

Az Észtország fővárosában zajló viadalon csütörtökön tizenegy nemzet csapatai vetélkedtek, köztük hazánk színeiben Török Ferenc, Rácz Áron és Kálmán Bálint – utóbbi a ZTE SKK versenyzője. A kvalifikáció első körében a legjobb nyolc közé kerülés volt a cél, és ezt a magyar trió a 6. helyen teljesítette is. A szerdán a vegyes csapatversenyben bronzérmes Kálmán Bálint itt hármuk közül a legjobb teljesítményt nyújtotta (310,5 kör).

A következő kör a legjobb 6 közé kerülésről döntött – az első kettő a döntőben, a 3–4. és az 5–6. helyezettek pedig a két bronzmeccsen folytathatták. A magyarok sajnos a 7. helyen zártak, Kálmán Bálint az együttesen belül a 2. eredményt (205,9) produkálta.

Összességében elmondható, hogy a magyar juniorok nem fogtak ki jó napot, s így nem tudták teljesíteni a célkitűzést, vagyis nem lehettek ott a záró éremcsatákban. Kálmán Bálint az említett bronz mellett egyéniben hatodik helyet is szerzett az Eb-n.

Melynek programja péntektől a felnőttek vetélkedésével folytatódik. A mezőnyökben ugyancsak lesznek zalaiak: Major Veronika (Befag Keszthelyi LK) a pisztolyos, Somogyi Péter (ZTE SKK) pedig a puskás versenyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában