Ketten is dobogóra léptek

2023.02.23. 20:00

Sakk NB I és NB II: mind a négy zalai csapat győzött

Jól ment a zalai sakkcsapatoknak az NB I-es és az NB II-es pontvadászatokban: mind a négy gárdánk győzött, ráadásul Z. Csuti-Hydrocomp és a Z. Baki Agrocentrum is fellépett dobogós helyre.

Kerkai Attila

Demeter Dorina is ott volt a kanizsai győztesek között

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

NB I, Charousek-csoport: 

Haladás VSE II.–Z. Csuti- Hydrocomp SK 5:7 

Szombathely. 

Az egerszegi pontszerzők, győztek: Schröter, Csiszár Z., Boronyák, Forgó É. Döntetlent játszottak: Mészáros T., Dobos, Nagy K., Horváth S., Farkas Zs., Böröcz L. 

A játékosok Élő-pontjai alapján esélyesebb volt a három légióst is bevető HVSE II., ám az egerszegi csapat lendülete tovább tart. Az elmúlt fordulók jó játékát folytató zalaiak újabb győzelmükkel felkapaszkodtak a tabella második fokára. 

Balatonfüred–Tuxera Aquaprofit NSK II. 5:7 
Balatonfüred. 

Győztek: ifj. Galyas, Bodó, Krutti, Demeter. Döntetlent játszottak: Markoja, ifj. Gombócz, Orsó, Sipos, Kercsmarics, Tóth G. 

A kanizsaiak idegenbeli győzelemmel javítottak mérlegükön, hiszen nem igazán ment nekik a legutóbbi fordulókban. A dél-zalaiak a csoport hetedik helyén állnak. 

NB II, Széchenyi-csoport: 

Z. Baki Agrocentrum–Tapolcai VVSK 10,5:1,5 

Zalaegerszeg. 

Győztek: Vass D., Vas I., Németh, Korcz, Csiszár A., Cseke, Nagy B., Bedi, Máza. Döntetlent játszottak: Tér M., Bárdossi, Deák. 
Teljesen megérdemelt a zalai siker, melynek nagy aránya még értékesebbé teszi a diadalt. Külön öröm, hogy a Z. Baki Agrocentrum együttese ezzel fellépett a képzeletbeli dobogó alsó fokára 

Keszthelyi Spartacus SK–Ajka BSK 8:4 

Keszthely. 

Győztek: Rezsek, Rózsa, Szakály, Kiss J., Beznicza M. Döntetlent játszottak: Tamás Gy., Schleinig P., Süket M., Vajda, Mayer, Beznicza L. 
Jól játszott a keszthelyi együttes, mely ezúttal közvetlen riválist fektetett két vállra. A Spartacus három fordulóval a szezon zárása előtt a negyedik helyen áll a tabellán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában