Sakk

2023.02.14. 19:34

Rangadót nyert a Z. Csuti-Hydrocomp SK

Rangadót nyert a sakk NB I.-ben a Z. Csuti-Hydrocomp SK, és az egerszegiek ajkai sikerükkel a Charousek-csoportban a 2. helyre léptek fel. A Tuxera-Aquaprofit NSK II. ezúttal szoros vereséget szenvedett.

Kerkai Attila

Horváth Ádám az első táblán szerzett értékes győzelmet

Forrás: ZH

NB I., Charousek-csoport:

Ajka BSK–Z. Csuti-Hydrocomp SK 4,5:7,5
Ajka. A Z. Csuti pontszerzői. Győzött: Horváth Á., Nagy K., Apró B. Döntetlent játszott: Mészáros T., Dobos, Pogány, Horváth S., Farkas, Boronyák, Majoros, Balogh M., Böröcz.

Fontos sikert ért el a Z. Csuti-Hydrocomp SK. Egyrészt idegenben győzött, másrészt ezzel a sikerrel fellépett a dobogó második helyére. Mindenképpen megjegyzendő, hogy a Z. Csuti a második mérkőzését hozta ebben a szezonban úgy, hogy egyetlen táblán sem veszített mérkőzést.

Tuxera-Aquaprofit NSK II.–Tapolca VSE 5,5:6,5
Nagykanizsa. A Tuxera-Aquaprofit NSK II. pontszerzői. Győzött: Markoja, Varga R. Döntetlent játszott: Bodó, Krutti, Orsó, Sipos, Felde, Biskopics M., Tóth G.

A kanizsaiak második számú együttese, ha csak minimálisan is, de vereséget szenvedett a hazai asztaloknál. A kanizsaiak mostani szereplése elmarad a várttól, hiszen egyénileg jobb játékosaik vannak annál, minthogy csak a tizedik helyen álljon együttesük.

NB II., Széchenyi-csoport:

Z. Baki Agrocentrum–Haladás VSE III. 7:5
A Z. Baki Agrocentrum pontszerzői. Győztek: Németh J., Preisz B., Korcz, Cseke, Szabó Zs., Nagy B., Döntetlent játszott: Bali, Deák.

Kisbér-Ászár–Keszthelyi Spartacus 6:6
A keszthelyiek pontszerzői. Győzött: Pintérné Kovács M., Rózsa, Beznicza M., Beznicza L. Döntetlent játszottak: Rezsek, Tamás Gy., Süket F., Vajda.

A keszthelyi Spartacus továbbra is a harmadik helyen áll, míg a Z. Baki Agrocentrum az ötödik, ám a két zalai csapat között mindössze fél pont különbség van a táblapontok tekintetében. Ez is mutatja, hogy rendkívül szoros a mezőny.

A sakkozóknál gyorsan jön a következő forduló, hiszen az NB I.-ben és az NB II.-ben is újabb fordulót rendeznek a hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában