A legjobb nyolc között

2023.02.08. 14:59

Ikoba és Németh volt a nyerő csere a ZTE FC-nél

Szerdán a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a ZTE FC a másodosztályú Békéscsaba vendége volt. A hajrában szerzett gólokkal jutott a ZTE FC az MK legjobb nyolc együttese közé.

Kerkai Attila

Szendrei Norbert (balról) és Csóka Dániel között a csabaiak játékosa, Puskás Gábor próbált zavart kelteni a szerdai találkozón

Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Békéscsaba 1912 Előre - ZTE FC 0-2 (0-0)

Békéscsaba, 380 néző, Jv.: Rúsz (Horváth R., Punyi)

Békéscsaba: Krnács - Bora, Albert I., Szabó Cs., Puskás - Futó (Ilyés, 84.), Váradi, Hodonicki (Kitl M., 46.), Kóródi (Horváth P., 46.), - Hamed, Lukács R. (Zádori, 74.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

ZTE FC: Demjén - Lesjak (Huszti, 79.), Mocsi, Csóka, Gergényi - Kovács B. (Ikoba, 61.), Sankovic - Meshack (Szalay, 61.), Mim (Németh D., 79.), Szendrei - Manzinga. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerző: Ikoba (81.), Németh D. (86.)

Remek idő fogadta a csapatokat, azonban az éjszaka Békéscsabán is "kopogott", így a déli nap kezdte felolvasztani a fagyott pályát, ami miatt kissé csúszóssá vált a játéktér. Nem sokkal a kezdés után Demjén egy alkalommal el is csúszott, de nem lett baj az esetből. A ZTE FC nyomást helyezett a házigazdára, de nem tudott helyzetbe kerülni. A 27. percben aztán egy zalai kirúgás után - a csabai védőn átpattant a labda - Manzinga került helyzetbe, de a kapus és a kapu mellé gurított ziccerben. A ZTE nagy fölényben játszott, Meshacknak volt egy lövése, de nem talált kaput, összességében hiába játszott fölényben a zalai együttes, túl sok veszélyt nem tudott kialakítani a kapu előtt.

Legfőképpen gól kellett volna, ami váratott magára. A békéscsabaiakon azért látszott, hogy nem mondtak le semmiről, így próbálták kihasználni az egerszegiek hibáit. Legfőképpen elöl volt pontatlan a ZTE játéka, a hazaiak pedig frissítettek a második félidőre. Egy korábbi ZTE-játékos, a lenti Horváth Péter érkezett a házigazda soraiba. Ricardo Moniz még várt a cserékkel. Az igaz, hogy szinte csak a csabai térfélen járt a labda, kapura (kapu felé) tartó lövés nélkül. Aztán jöttek a cserék, Ikoba és Szalay állt be, a 63. percben pedig Lesjak közeli fejesét fogta a hazaiak kapusa. Az NB II-ben a 18. helyen szerénykedő Békéscsaba szervezett volt, nem hagyott ki hátul, így továbbra sem jutott helyzethez az egerszegi csapat. Pedig az idő egyre fogyott, legrosszabb forgatókönyv zalai szempontból ekkor már az volt, hogy a Békéscsaba esetleg talál egy gólt, amire nem marad idő válaszolni. Ellentámadásokat ugyanis már vezetett a házigazda, de aztán a 81. percben a két zalai csere csak összehozta a gólt. Szalay a jobb oldalról adott be, az ötösön Ikoba érkezett és 4 méterről bólintott a kapuba, 0-1. Nem sokáig kellett várni az újabb zalai találatra: a 86. percben Szendrei iramodott meg a bal oldalon, lövése még kipattant a kapusról, de visszakerült Szendreihez a labda, aki az érkező Németh Dánielhez játszott, a szintén csereként pályára lépő támadó pedig négy lépésről a kapuba továbbított, 0-2.

A ZTE FC tehát teljesítette a kötelezőt, bejutott a legjobb nyolc közé. Az MK újabb körének sorsolását csütörtökön este tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában