Egyéni legjobb idők

2023.02.02. 08:00

Fedett pályás viadalokon bizonyítottak az atléták

A Zalaszám-ZAC atlétái nemcsak hazai környezetben, hanem a fővárosban és külföldön is rajthoz álltak az elmúlt hétvégén.

Kerkai Attila

Nagy Pálma külföldön kezdte jól az évet

Forrás: ZAC

A megyeszékhelyi klub középtávfutói például a Budapest-régió fedett pályás bajnokságán vettek részt. A fővárosi BOK-csarnokban megrendezett viadalon jól indította az évet Góczán István edző két tanítványa, hiszen mindketten egyéni legjobbjukat érték el. A női 800 méter nemzetközi mezőnyében a junior magyar bajnok Muszil Ágnes harmadikként ért célba 2:08,38 perces időeredménnyel. És a még csak 16 esztendős Preisinger Mátyás is megállta a helyét a felnőtt mezőnyben, aki 2:05:40 perc alatt érkezett célba.

Muszil Ágnes és Preisinger Mátyás idehaza kezdte jól az évet
Forrás: ZAC

Közben a Zalaszám-ZAC sprinterei Pozsonyban léptek rekortánra, ugyancsak nemzetközi mezőnyben. Az Elan Kupán jól indították a fedett pályás szezont Kámán Ferenc edző tanítványai. Nagy Pálma női 60 méteren 7,80 másodperces idővel a hatodik helyen ért célba, és csupán egy századdal maradt el eddigi legjobb idejétől. A férfiak 60 méteres gátfutásában Németh Benedek 8,98 mp-es idővel szintén hatodikként végzett, az ő ideje egyéni csúcsot jelentett. 

Kusztor Virág egyéni rekorddal indított
Forrás: ZAC

A Keszthelyi VDSE atlétái a Zalaegerszegen lezajlott szombati, fedett pályás szezonnyitó viadal után másnap ott voltak a BOK-csarnokban is. A klub színeiben Kusztor Virág Egerszegen új egyéni csúccsal, 562 centiméterrel nyerte meg a távolugrást, míg másnap Budapesten hármasugrásban, 11,78 méterrel, szintén egyéni legjobbjával végzett a 4. helyen a felnőtt mezőnyben. Virág jelenleg mindkét számban vezeti a junior magyar ranglistát. 

A keszthelyiek közül a serdülő korosztályú Csahóczi Kamilla a 200 méteres síkfutásban 26,52 másodperccel biztató eredményt ért el a Budapest-régió bajnokságán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában