A minőség garanciája

2023.02.20. 18:02

A Zalaszám és a ZAC immár 19. évét kezdi együtt

Ismét a sajtó nyilvánossága előtt került sor a Zalaszám Zrt. és a Zalaegerszegi Atlétikai Club közti névhasználói szerződés megújítására. Tavaly a koronavírus-járvány miatt szűk körben történt meg az örömteli aláírás.

Kerkai Attila

Bella Attila, Szakály István, Szász András és Balaicz Zoltán az aláírás után

Fotó: Pezzeta Umberto / Zalai Hírlap

Az együttműködés immár 19. éve tart, hiszen a nagy múltú klub azóta szerepel a hazai és a nemzetközi versenyeken Zalaszám-ZAC néven. 

A hétfői eseményen Szász András, a Zalaszám Informatikai Kft. ügyvezetője azzal nyitotta a sajtótájékoztatót, hogy korábban rendre édesapja, dr. Szász Péter volt jelen ezeken az örömteli bejelentéseken, most a stafétát ő vette át, de ugyanolyan örömmel érkezett. Mint fogalmazott, a cég új vezetése is a hosszabbítás mellett volt, ami igazából nem is lehetett kérdés. 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott: amit a megye gazdasági életében a Zalaszám képvisel, ugyanezt jelenti a sport területén a ZAC; és két ilyen érték találkozása csakis minőséget takarhat, ketten együtt garanciát jelentenek a kiemelkedő teljesítményekre. A városvezető szerint ehhez persze kell az olyan klubvezetés és edzői gárda is, amely a ZAC-nál rendelkezésre áll.

Bella Attila, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője azt ecsetelte, hogy a legfiatalabbak a klubnál nyolc csapatban dolgoznak, és mindig ügyelnek arra, hogy a piramis­elv érvényesüljön. Ez alapján építkeznek, de kellenek a példaképek is. Muszil Ágnest említette, aki épp a mostani hétvégén szerzett felnőtt bajnoki bronzérmet a fedett pályás magyar bajnokságon, 800 méteres síkfutásban. Az ügyvezető úgy fogalmazott: igyekeznek meghálálni a Zalaszám bizalmát, s ahogy mondta – némi derültség közepette –, hogy pillanatokon belül végre ismét pont kerülhet a szerződés végére. 

Szakály István, a Zalaszám-ZAC elnöke, valamint Szász András a folytatásban kézjegyével is ellátta az újabb, egy évre szóló névhasználói szerződést. 
Szakály István ennek kapcsán úgy fogalmazott: noha korábban ügyvezetőként mindvégig részt vett az előkészítésben, ám a tizenkilenc esztendő alatt most először láthatta el elnökként kézjegyével a szerződést. Mindezt nagy örömmel tette, majd arról is szólt, hogy hamarosan a ZAC közgyűlését is megtartják, melyen új elnökséget választanak. Előre jelezte: 75 évesen illik egy sportvezetőnek visszavonulnia, és – mint mondta – Zalaegerszeg első olimpikonját, Kozáry Ágnest fogja majd javasolni elnöknek. Ő lesz az utód, amennyiben a közgyűlés megválasztja a korábbi válogatott sprintert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában