Detox túra

2023.01.04. 16:30

Ünnepek utáni méregtelenítés túrával – Pethőhenyére indulnak szombaton

Az adventi időszak alatt még az ünnepekre hangolódott programjával, az újév második hétvégéjén, január 7-én, szombaton reggel pedig már az idei esztendő kirándulásainak sorát kezdi a Zalai Tekergők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület.

Mozsár Eszter

A pethőhenyei dombok tagoltsága páratlan élményt nyújt a természetet és a friss levegőt kedvelőknek

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kiránduló csapat ezúttal a Horhosok útja mentén a Henyei-horgosokat látogatja meg. Ahogy a szervezők közösségi oldalukon írják, a pethőhenyei dombok tagoltsága páratlan élményt nyújt a természetet és a friss levegőt kedvelőknek. Az úton megismerkednek a település történetével, legendájával. A Henyei-horgosokat bükkösök és vegyes erdők rejtik, így az egyesület tagjai abban reménykednek, hogy a téli ritkás aljnövényzet által jobban szemügyre vehetik az erdők mélyét, s kis szerencsével a környék bőséges nagyvadállományának egy-egy példányát is megpillanthatják.

A résztvevők szombaton reggel 9 előtt negyed órával a pethőhenyei faluház udvarán találkoznak, innen indul a 12 kilométeres „Detox túra”. A közel négyórás, viszonylag könnyű gyalogtúra 300 méteres szintemelkedéssel jár. Arra kérnek mindenkit, hogy az időjárásnak megfelelő ruházatot és cipőt, leginkább bakancsot, kamáslit viseljen, továbbá igény szerint italt és szendvicset vigyenek magukkal. Az esetleges sár miatt javasolt a túrabot és a cserecipő. A szervezők a [email protected] címen január 5-ig jelentkezőket vendégül látják a program végén. A túrát időjárástól függetlenül megtartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában