Szoros versenyben

2023.01.04. 18:30

Gaál Zsóka nyerte az egerszegi villámsakkot

Rapid sakkversenyt rendezett a Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK, amit Gaál Zsóka nyert meg, a magyar sakksport talán egyik legnagyobb reménysége.

Kerkai Attila

A háttérben a dobogósok, középen a győztes Gaál Zsóka, balról Horváth Sándor, jobbról, kezében oklevéllel Nagy Kristóf

Forrás: ZH

A Z. Csuti SK termében rendezett schnell vagy rapid, illetve villámsakknak is nevezett viadalon asztalhoz ült az ajkai Gaál Zsóka, aki korosztályos világ- és Európa-bajnok, de fiatal kora ellenére (15 esztendős) már tagja volt a magyar női sakkolimpiai csapatnak is. Az egerszegi versenyen ennek megfelelően csillantotta meg tehetségét.

A 18 indulót számláló mezőnyben az ajkai sakkozó győzött, de csak szoros versenyben, hiszen Gaál Zsóka és a szintén 9 pontot szerzett rutinos egerszegi sakkozó, Horváth Sándor között holtverseny alakult ki, s kettejük között a Buchholz-pontszámítás döntött a fiatal tehetség javára. Az első két helyezés így elkelt, a harmadik helyen pedig a Csuti SK versenyzője, Nagy Kristóf végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában