Inspiráló környezet

2022.11.23. 13:00

Olaszországban futottak a lenti Iszkiri Futóklub tagjai

A helyi Iszkiri Futóklub csapata is nevezett a november közepén a Riva del Gardában, a Garda-tó partján rendezett félmaratoni versenyre.

Korosa Titanilla

Forrás: Iszkiri Futóklub

- Az Iszkiri Futóklub életében mindig fontos volt, hogy a sport útján jobban megismerjük egymást, közös élményeket szerezzünk, sportbarátságokat kössünk és magunkba szívjuk más kultúra pozitív hatását - mondta Hőninger János, a csapat tagja az olaszországi verseny kapcsán. - Mi lehetett erre jobb hely mint a "La Dolce Vita" hazája, Olaszország.

Befutó csapatkép: guggol Hőninger Noel János, első sor balról Varga Zoltán, Császár Gyöngyi, Bacsa Andi, Balogh Manyi, Hőningerné Császár Mónika, hátsó Hőninger Barna, Hőninger János
Forrás: Iszkiri Futóklub

A Maranellói Ferrari múzeum megtekintése után érkeztünk a Garda-tó partján fekvő Riva Del Garda településre, mely mediterrán bájával azonnal elvarázsolt bennünket, majd másnap felfedeztük, hogy a pálmafák felett az Alpok havas csúcsai tekintenek le ránk. A versenyt megelőző napon sok más ország futójával és a verseny főszervezőjével egy "La Dolce Vita" vacsorán találkoztunk. A félmaratonra 8 fővel és egy segítővel érkeztünk, közülük öten 10 km-t futottak, ez a táv Arcó középkori városból indult. Hárman a félmaratont választották, ők Riva Del Gardából rajtoltak. A több mint 4000 induló között 300 magyar volt, szikrázó napsütésben az acélszínű hegyek között elterülő tó partján futva nem csoda, hogy mindenki kiváló eredményeket ért el.

Forrás: Iszkiri Futóklub

Sportolóhoz méltóan a versenyt követően sem pihentek az iszkirisek: sziklát másztak, vízeséshez sétáltak, felfedezték a környék minden csodáját, köztük természetesen a helyi gasztronómiai kínálatot is. 

Forrás: Iszkiri Futóklub

- Nyár volt az őszben és nyár volt a szívünkben is! Az Iszkiri Futóklub tagjaként feltöltődve, közös élményekkel teli tértünk haza és tervezzük a következő közös futásunkat - zárta a beszámolót Hőninger János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában