Női foci

2022.11.02. 16:27

Győztes rangadó után, zalai derbi előtt

A női labdarúgó NB II. Nyugati-csoportjában a ZTE FC csapata igazi rangadót nyert meg hazai pályán, míg az FC Nagykanizsa idegenben szenvedett vereséget. A következő fordulóban szombaton egymás ellen meccsel a két zalai együttes, méghozzá Nagykanizsán.

Kerkai Attila, Bedő István

ZTE FC – Azul Verde SC 1-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Németh D.

ZTE FC:  Császár H. – Nagy, Szegedi, Luczi (Bánfi, Tollár), Nyári Grubits, Szabó (Pupos),  Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Regőci (Császár F.). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerző: Grubits (66.). 

Igazai rangadót játszott a két csapat, hiszen a mérkőzés előtt a vendégek álltak a második helyen, a zalaiak pedig a harmadikon a tabellán. Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, így lüktetett a játék és a kapuk mindkét oldalon többször kerültek veszélybe, a helyzetek viszont kimaradtak. A félidő hajrájában hazai oldalon Szabó Valentina súlyos sérülést szenvedett. A zalaiakat szerencsére nem törte meg ez a negatív esemény, és Grubits szép fejesével megszerezték a vezetést. A mérkőzés hátralévő időszakában, a ZTE taktikusan játszva megőrizte egygólos előnyét. Küzdelmes, jó játékot hozó találkozón a ZTE értékes győzelmet aratott, sikerével pedig fellépett a tabellán a második helyre.

Pergel Andrea: "Gratulálok a lányoknak, egy nagyon jó képességű csapatot győztünk le. Sikerünk remélem gyorsabbá teszi játékosunk, Szabó Valentina gyógyulását is". 

Csepel FC - FC Nagykanizsa 4-0 (1-0)

Csepeli stadion, 50 néző. Jv.: Péter-Szabó O.  

FC Nagykanizsa: Andor T. - Molnár R., Németh P. (Molnár R.), Sóstai, Nagy-Fáró, Köröcz, Szokoli (Szeibert), Balassa, Gergelics, Szabó F., Szollár. Edző: Benedek József. 

Gólszerzők: Janosütz (42.), Pável (66.), Somoncini (83.), Monyók (90.). 

Tabellaszomszédok találkoztak, a találkozóra pedig szűkös kerettel utazott el a kanizsai együttes. A dél-zalaiak kiegyenlített, harcos meccset vívtak, de a szünet előtt hátrányba kerültek. Sokáig ez volt az állás, de a második félidő derekán növelte előnyét a Csepel, amely a hajrában még kétszer talált be. Ekkora különbség talán nem volt a mérkőzésen, mindenesetre a csepeliek sikerükkel megelőzték a tabellán ötödik Nagykanizsát. 

A következő fordulóban, azaz a 10. játéknapon zalai rangadó következik, ugyanis szombaton (kezdés: 11.00) az Olajbányász-stadionban a Nagykanizsa fogadja a ZTE FC együttesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában