A koncentráció és a jó védekezés vezethet sikerre

2022.10.11. 20:30

ZTE KK: szerdán az Alba ellen újra itthon

Túl sokat nem foglalkozhatott szombati vereségével a Zalakerámia ZTE KK kosárlabdacsapata, azontúl, hogy alaposan kielemezhették a körmendi rangadó történéseit. Az újabb feladat máris itt van, hiszen szerdán 18 órától az Arconic-Alba Fehérvár lesz a következő ellenfél a Zalakerámia Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Danilo Ostojicra is kemény munka vár, ahogy volt ez az előző két találkozón is

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalakerámia ZTE KK együttese két rendkívül szoros mérkőzést játszott eddig a bajnokságban, az egyiket megnyerte a Szeged ellen, a másikat elvesztette szombaton Körmenden… Az örök rivális otthonában kikapni nem szégyen, de persze azt a meccset ugyanennyi erővel Sebastjan Krasovec csapata is megnyerhette volna. Hosszabbítás után egy ponttal alulmaradni (93-92), ráadásul úgy, hogy az egerszegiek kezében volt még a végén is a döntés – így a bosszantó kategóriába is lehet sorolni ezt a vereséget.
Az más kérdés, hogy egy ilyen kiélezett és végig „egál” mérkőzésen nem lehetne 12 büntetőt hibázni, hiszen ennyit hagyott ki a ZTE KK a mérkőzésen. Ám ez már a múlt, s ahogy a találkozó után elhangzott, egerszegi részről már a következő ellenfélre kell koncentrálni. Amely az Arconic-Alba Fehérvár lesz. A fehérváriaknak erős keretük alakult ki a nyáron, teljes légióscserét hajtottak végre és egy válogatott kosarast is igazoltak, a bajnok Falco KC-t elhagyó Somogyi Ádám személyében. A nemzeti csapat alapembere, Vojvoda Dávid továbbra is az Albát erősíti. A légiósok közül Quenton DeCosey az előző bajnokságban még a ZTE KK-t erősítette, Sopronból pedig Quincy Ford érkezett hozzájuk. Az Alba a bajnoki nyitányon – hosszabbítás után – kikapott a Paks vendégeként, viszont a nyitókörben a Körmendet verő Oroszlányt a szombati játéknapon nem kevesebb, mint 67 ponttal (!) verték 106-39-re.
Ami a ZTE KK-t illeti, az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben a csapat, hiszen egy hét alatt ez már a harmadik mérkőzés lesz, ráadásul az eddigi két találkozó körül egyik sem volt úgynevezett hátradőlős… Keményen kellett harcolni, s a kék-fehéreknél az elsődleges szempont az volt, hogy szerdára megfelelőképpen regenerálódjanak a játékosok és taktikai szempontból felkészüljenek a fehérváriakból. Csapatként, de egyénileg is nagyon jó ellenfél érkezik, a védekezés milyensége eleve kulcsfontosságú lesz, és a koncentráció is.
Viszont hazai pályán szerepelhet ismét a ZTE KK, a zalai drukkerek pedig most is sokat segíthetnek. A Szeged ellen is így volt, és Körmenden szintén minden támogatást megadtak a pályán lévőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában