Harmincnégy ország, közel ezer versenyző

2022.10.06. 17:29

Zalai karatékák aranyai a csehországi Karlovy Varyban

A múlt héten, pénteken és szombaton a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tanulóinak is szólt a himnusz Karlovy Varyban. A csehországi városban három napon át zajlottak nemzetközi versenyek, megfelelő erősségű és méretű mezőnyökkel.

ZH

A győztes egerszegi versenyzők Molnár Tamás edzővel

Forrás: ZKSE

Pénteken az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett SKDUN Világkupa sorozat aktuális viadala került sorra, melyen az egerszegi egyesületből Horváth Maja Viktória a 8-9 évesek korcsoportjában formagyakorlatban első lett, míg Nagy Kata (12-13 évesek) küzdelemben, azaz kumitében hozta az elvárást: egészen a döntőig menetelt, majd ott sem hagyott kétséget afelől, hogy ő a legjobb. 

Szombaton, a 29. SKDUN világbajnokságon a zalaegerszegi Horváth Jókus Vivien a magyar csapat tagjaként ugyancsak kumitében szerepelt nagyszerűen. A mieink a kilenc országot felvonultató mezőnyben a döntőig vezető úton legyőzték a házigazdákat, majd a bolgár és a román együttest is. A fináléban Moldávia legjobbjai következtek, és a magyar együttes – a szurkolók biztatása közepette és remek hozzáállással – itt is felül tudott kerekedni. 

Négy kontinens 34 országából közel 1000 induló vett részt a versenyeken, s a magyar csapat a vk-n 2., a vb-n pedig 4. helyen zárt az összesített eredmények alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában