Komoly fizikai kihívás

2022.10.31. 19:00

Éjszakai és váltó ob-n jártak az egerszegi tájfutók

Újabb bajnokságokat rendeztek a tájfutók számára, melyeken megyénk klubjai is aktív szerepet töltöttek be.

Kerkai Attila

Az egyesületi váltóbajnokságon hatodik helyezett ZTC-csapat, jobbról, éremmel a nyakukban a szintén egerszegi, bajnoki győztes szenior női váltója

Forrás: ZTC

A Pécs melletti Jakab-hegyen rendezték meg a tájékozódási futók idei országos éjszakai-, valamint egyesületi váltóbajnokságát. A terep mindkét versenyen komoly fizikai kihívást jelentett az indulók számára, hiszen a meredek hegyoldalakat és a sok bozótost kellett leküzdeni a versenyzőknek. Az éjszakai bajnokságon közel 400 induló vállalkozott arra, hogy a technikailag legnehezebb versenyszámban megmérettesse magát. Ez a zalaiak közül Sárecz Évának (TRIÓ Egerszeg ZTC) és Pap Viktóriának (TRIÓ Egerszeg ZTC) sikerült a legjobban, hiszen mindketten kategóriájukban a 2. helyen végeztek. Kiemelkedő eredmény még az ifjúsági leányok közt végző két ZTC-s sportoló – Kolcsár Panna, Antal Sára – pontszerző teljesítménye.

A pontszerző zalai helyezések. N18E: 5. Kolcsár Panna (TRIÓ Egerszeg ZTC), 6. Antal Sára (TRIÓ Egerszeg ZTC). N21E: 8. Pózna Anna Ibolya (Göcsej KTFE). N35A: 5. Császár Éva (Göcsej KTFE). F50A: 6. Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg ZTC). F55A: 6. Kiss Mihály (Göcsej KTFE). F60A: 5. Varga József (Göcsej KTFE).

Másnap a Jakab-hegy északi vonulatain az egyesületi váltóbajnokság került lebonyolításra, melyen több mint 200 staféta állt rajthoz. A férfi és női váltókban a négy utánpótlás korosztályból 1-1 fő, és egy felnőtt sportoló alkotja a váltót. Itt a TRIÓ Egerszeg ZTC női váltója (Porgányi Emma, Molnár Csenge, Radó Gyöngyvér, Kolcsár Panna, Porgányi Anna) nagyszerű és izgalmas küzdelemben az előkelő 6. helyen ért célba. Ez az eredmény a versenyszám történetének legjobb zalai eredményét jelentette számukra. Az eredmény értékét növeli, hogy a fiatal csapat tagjai valamennyien a ZTC saját nevelésű sportolói.

A szenior korosztályban a nőknél három, a férfiaknál négy korosztály képviselői alkotnak egy-egy váltót. Itt az N120-ban a ZTC címvédőként állt rajthoz, melyből ezúttal sem engedtek, hiszen ezúttal is az első helyen értek célba, megvédve bajnoki címüket. A váltó tagjai: Sárecz Éva, Pap Viktória, Porgányiné Henrich Piroska.

További pontszerző eredmények. Női váltó: 11. Göcsej KTFE (Pozsega Mira, Müller Sarolta, Schmall Kitti, Takács Szilvia, Pózna Anna Ibolya). F170: 5. TRIÓ Egerszeg ZTC (Fehér Ferenc, Varga Bálint, Sárecz Lajos, Mitró Zoltán). F210: 5. Göcsej KTFE (Germán-Salló Zoltán, Kiss Mihály, Varga József, Mézes Tibor Sólyom). N120: 6. Göcsej KTFE (Kovács Bernadett, Szivák Ildikó, Császár Éva).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában