Fogathajtás

2022.09.27. 15:06

Megvédte bajnoki címét Szalár Róbert

A tavalyi elsősége után ismét Szalár Róbert, a Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület versenyzője lett Zala megye fogathajtó bajnoka. Ugyan a Szentgyörgyváron megrendezett CAN-C kategóriájú akadályhajtó versenyen csak a negyedik helyen zárt, ám a zalai versenyzők közül így is a legjobban teljesített, s ezzel megerősítette vezető helyét a tabellán.

Gyuricza Ferenc

A Zala megyei CAN-C kategóriájú fogathajtó bajnokság díjazottjai az eredményhirdetést követően. A dobogó legmagasabb fokán Szalár Róbert

Forrás: Zala Megyei Lovas Szövetség

A közelmúltban megrendezett szentgyörgyvári verseny volt a Zala megyei fogathajtóbajnokság záró, s egyben a bajnoki címet is eldöntő fordulója is. A megelőző hat verseny során ugyanis Szalár Róbert 46, míg csapattársa, Lebics István 45 pontot gyűjtött. A szoros állás miatt a sportág kedvelői körében felfokozott érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt.

A kétfordulós akadályhajtást a hibátlan teljesítményt nyújtó Magyar Zoltán (Marcali) nyerte. Szalár Róbert egy verőhibával a 4. helyen végzett, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy megerősítse vezető helyét a tabellán, hiszen Lebics Istvánnak ezúttal csak a tizedik helyet sikerült megszereznie. A zalai versenyzők közül Sántha Krisztián (Zalalövő) az 5., Pózvék István (Lópici Gáspár LSE) a 11., Szalai József (Szépmező LE) a 12., Török Gyula (Kanizsa Lovasklub) a 14., Bagó Attila (Zala-völgye LE) a 15., míg Pais Béla (Zalalövő) a 18. lett.

Zala megyei CAN-C kategóriájú fogathajtó bajnoka így végül hat pont előnnyel ismét Szalár Róbert lett. A további sorrend: 2. Lebics István, 3. Pózvék István, 4. Sántha Krisztián, 5. Szalai József, 6. Török Gyula. A Fejér megyei Sárkeresztúron e hét szombatján megrendezésre kerülő országos döntőben ennek megfelelően Szalár Róbert, Lebics István és Pózvék István képviseli Zala megyénket.

Ugyancsak Szentgyörgyváron hirdették ki a Zala megyei CAN-D kategóriájú fogathajtó bajnokság végeredményét, itt Szabó Gergő (Zalalövő) végzett az élen, megelőzve Németh Csabát (Kanizsa LK) és Varga Boglárkát (Szépmező LE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában