A hölgyek célja a dobogó

2022.09.03. 09:30

Indul a bajnokság, de készülnek a nemzetközi porondra is a zalai tekések

A hétvégén elkezdődik a tekebajnokság. A Szuper Ligában továbbra is két zalai csapat, a ZTK-FMVas férfi és a ZTE-ZÁÉV női gárdája szerepel: előbbiek megvédenék bajnoki címüket, a hölgyek célja a dobogó.

Bedő István

Fehér Zoltán Fotó: Pezzetta Umberto/Archív

– Július 20-án álltunk munkába, a játékosok folyamatosan kapták a terhelést – hangoztatta Fehér László, a ZTK-FMVas edzője. – Több felkészülési tornán is szerepeltünk, a kaposvárit meg is nyertük. A felkészülés érzésem szerint jól sikerült, de majd a bajnokság megmutatja, hogy így van-e. 

A ZTK-ból Kozma Károly a nagy rivális Szeged csapatához igazolt, a fiatal Gombos Gergő pedig kölcsönből visszatért. A csapat ismét kilép a nemzetközi porondra, elsőként a világkupa vár rá Münchenben, ahol szeretnének az első nyolc között végezni, hogy kivívják a Bajnokok Ligája-szereplés lehetőségét. 
 

Fábián Adelin is készül csapatával a Szuper Liga-rajtra Fotó: Pezzetta Umberto/Archív
 


– A bajnokság is kiegyensúlyozottabb lesz – vélekedett Fehér László. – A Kaposvár jól igazolt, erősödött a Répcelak és a Győr is. Botlások nem férnek bele, ha meg akarjuk védeni bajnoki címünket. Fontos, hogy a sérülések elkerüljék a csapatot, mert a játékoskeretünk nem bő. A felújítás után nagyon eredményessé lett pályánkon visszatérünk a hatsávos lebonyolításhoz. 

A csapat anyagi helyzete stabil. A nyitányon a ZTK a Győr SZOL vendégeként nyerni szeretne. 

A ZTE-ZÁÉV női csapatnál a tavaly bravúrosan megszerzett bronzérem után idén sem számítanak könnyű idényre. 

– A nyári felkészülés mindig érdekes, ilyenkor az iskolás korú játékosok is dolgoznak – említette Baján János edző. – Ezért keveset volt együtt a csapat, de amatőröknél már csak így van. Utolsó edzőmérkőzésünket a Kanizsa csapata ellen játszottuk, itt végre teljes létszámban szerepeltünk. Külön örülök, hogy a bajnoki mérkőzésekre már összejön a csapat. 

A hazai pálya Baján János szerint is bekerült a „jól fizetők” közé, azaz könnyebb rajta nagy fát dobni. Így a hazai pálya előnye megszűnt, mert a jó játékosok gyorsan felismerik a lehetőséget. A zalaiak egy játékost igazoltak, Végh-Soltész Zsófiát, Monostori Anitának viszont nem kértek rajtengedélyt, így a tavalyi létszám áll az edző rendelkezésére. 

– A sorsolásunk nem könnyű – véli Baján János. – A nyitányon a bajnok Győr látogat hozzánk, utána a Ferencváros ellen lépünk pályára. Az elmúlt idényben mindkét csapattól kikaptunk, igaz, abban mi is ludasak voltunk. A nemzetközi porondra is kilépünk, bajnoki harmadikként az NBC kupában indulhatunk és Romániában, Kolozsváron szerepelünk majd. Szeretnénk a legtöbbet kihozni a kupaszereplésünkből. A hazai bajnokságban szeretnénk idén is dobogón végezni, de ez jóval nehezebb lesz a tavalyinál. Az eredményes szerepléshez mindenképpen fontos lesz az egységes, jó csapatteljesítmény. Nagy kilengések nem férnek bele, 500 fa alatti teljesítményt nehéz lesz a többi játékosnak helyrehoznia. A csapatban továbbra is Airizer Emese lehet a húzóember, kérdés, mennyire bírja majd a terhet. Jó lenne, ha mérkőzésenként még két-három játékos átlag felett teljesítene, a sikerhez nagy szükség lenne erre. 

A ZTE-ZÁÉV évek óta felelősen, takarékosan gazdálkodik, azon vannak, hogy a pénzük elég legyen a nemzetközi és a bajnoki szerepléshez. 
A szombati nyitányon tehát a bajnok Ipartechnika Győr csapatát fogadják, szeretnének győzelemmel kezdeni a bajnok ellen, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában