Bagosi Bendegúz eddigi legjobb eredményét érte el a kupában

2022.09.23. 09:30

Fiatal és veterán zalaegerszegi tőrözők sikerei

A vívósportban is megkezdődött az őszi versenyidény. A ZVE tőrözői közül a juniorok a Ludovika Arénában válogatón vettek részt, míg a veteránok az ugyancsak fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban gyűltek össze.

Kerkai Attila

A veteránok: Pataki Zoltán, dr. Vizler Ádám és dr. Matyovszky Balázs Fotó: ZVE

A junior tőrözők Magyar Kupa-sorozatában a hétvégén dupla válogatót rendeztek, melyen a ZVE-t korosztályos és fiatalabb versenyzői képviselték. A férfiak mezőnyébe szombaton 63, vasárnap 61 vívó nevezett. A nyitó napon a ZVE junior tőrözője, Bagosi Ben­degúz élete eddigi legjobb országos eredményét érte el: a csoportkörök után veretlenül várta az egyenes kieséses folytatást, ahol két győzelem után a későbbi döntős állította meg, így a pontszerző 6. helyen végzett. Ígéretes eredmény Szabó Bálinté is, aki még kadet korú és a 20. helyen zárt. Edzőjük: Fekete Gábor. A nőknél mindkét napon közel 50 fős mezőnyben a zalaegerszegi vívókat serdülő és újonc korú fiatalok képviselték. Simon Borbála szombaton a 14. helyen végzett, Antal Katalin szombaton a 30., vasárnap a 24. helyen zárt.

Bagosi Bendegúz edzőjével, Fekete Gáborral Fotó: ZVE
 

A Nemzetközi Veterán Budapest Bajnokság küzdelmein a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán világbajnokságra is lehetett kvalifikálni. Nyolc nemzet vívói között a ZVE-t három versenyző képviselte, ők az egyesületben edzőként is aktívan tevékenykednek. Közülük a legjobb eredményt férfi tőr 40+ korosztályban dr. Vizler Ádám érte el, aki az első helyen végzett. Ugyanebben a korosztályban Pataki Zoltán 6. lett. Az 50+ mezőnyben dr. Matyovszky Balázs a 14. helyen zárta a versenyt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában