Megvan a harmadik kanizsai győzelem is

2022.09.14. 19:12

A női labdarúgó NB II.-ben felemás a zalai mérleg, a ZTE FC erős csapattól kapott ki

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportban a harmadik fordulót rendezték. Az FC Nagykanizsa megszerezte szezonbeli harmadik sikerét, a ZTE FC viszont az egyik bajnokesélyes otthonában kapott ki.

BI, VA

Gergelics Cintia (pirosban) nyitotta a kanizsai gólok sorát Fotó: GSZ

FC Nagykanizsa–Paksi SE 6-1 (4-1) 
Olajbányász-stadion, 100 néző. Jv.: Németh D. 
FCN: Andor – Molnár, Gergelics (Pintér, 81.), Farkas, Németh P. (Molnár, 47.), Szollár, Sóstai, Szabó Zs., Nagy-Fáró, Vizi (Szeibert, 57.), Köröcz. Edző: Benedek József. 

Gólszerzők: Sóstai (9.), Gergelics (18.), Nagy-Fáró (42.), Szollár (44., 86.), Köröcz (93.), illetve Kiss (31.). 

Jól kezdett, majd kétgólos előnye birtokában kicsit leült a hazai csapat, amit az ellenfél szépítéssel büntetett. Ám a Kanizsa ismét felpörgött, és a szünetig tulajdonképpen eldöntötte a meccset. Fordulás után alábbhagyott az iram, a hazaiak elégedettek voltak az eredménnyel, a tolnaiak pedig nem tudtak változtatni azon. A meccs vége hazai szempontból megint nagyszerűen sikerült, így a csapat önbizalommal telve, százszázalékos mérleggel, a tabella 3. helyéről várhatja a folytatást. 

Benedek József: „Sok helyzetünk volt, a befejezésekkel azonban akadtak gondok. Ezen dolgoznunk kell, mert lesz úgy, hogy kevesebb lehetőségből kell eredményesnek lennünk. A Paks egyébként nem rossz csapat, ha összeérnek, fognak még kellemetlenkedni az ellenfeleknek.” 

Budaörs–ZTE FC 4-0 (1-0) 
Budaörs, 50 néző. Jv.: Bányai. 
ZTE FC: Császár H. (Jelenics) – Szegedi (Nagy), Pupos (Major), Luczi, Nyári (Regőzi), Grubits, Szabó V. (Császár F.), Kopcsándi, Harsányi, Vitusz, Hargas. Edző: Pergel Andrea. 

Gólszerzők: Buzás (21.), Koch (52.), Kardosi (70.), Szabó V. (72. – öngól). 

A pontveszteség nélkül a tabellát vezető házigazdák ellen 20 percig ellenállt a ZTE. A bekapott gól után sem zuhant össze a vendégcsapat, igaz, a hazaiak irányították a játékot. Szünet után gyorsan megszerezte második találatát a listavezető. Húsz perccel később már három góllal vezetett a bajnokesélyes, végül egy öngóllal fölényessé vált a hazaiak győzelme. A csoport egyik legjobb csapata ellen nem volt esélye a ZTE-nek a pontszerzésre. 
Pergel Andrea: „Ha nem követünk el több buta hibát, szorosabb mérkőzést is játszhattunk volna. Sajnos a mérkőzés hajrájában sérülés miatt kapusunkat is elveszítettük.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában