Női NB II

2022.09.05. 20:32

A Kanizsa nemes bosszúja – Szollár újabb triplájával 3-0-s siker a PVSK vendégeként

Két forduló után is kapott gól nélkül áll a két zalai csapat a női labdarúgó NB II. Nyugati csoportjában.

Bedő István, Varga Andor

Fehérben zetések: Szabó, Szegedi és Luczi

Forrás: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

PVSK–FC Nagykanizsa 0-3 (0-1) 
Pécs, 50 néző Jv.: Bányai. 
FCN: Andor – Szabó, Molnár, Köröcz, Farkas – Nagy-Fáró, Szollár – Németh, Sóstai, Vizi (László, 86.) – Gergelics (Pintér, 79.). Edző: Benedek József. 
Gólszerző: Szollár (33., 60., 68.). 
A két csapat nem egészen egy hónappal ezelőtt a Magyar Kupa első fordulójában is találkozott, és akkor a szintén házigazda baranyaiak 7-1-re nyertek. Az eltelt időben azonban nagyot fordult a világ a két csapattal… A meccsen a pécsiek az előzmények ellenére a védekezésre helyezték a hangsúlyt, a Kanizsa pedig próbálta feltörni a reteszt. Ez jó félóra játék után, egy remek szabadrúgással sikerült. A labdát az idő 70 százalékában birtokló vendégek fordulás után is jóval többet kezdeményeztek. Szollár Bernadett az első fordulóhoz hasonlóan mesterhármast jegyzett, és hat találatával jelenleg vezeti a csoport góllövőlistáját. 
Benedek József: „Az augusztus eleji MK-meccsen még fáradtak voltunk, de egy percig sem fordult meg a fejünkben, hogy ezt a találkozót elveszthetjük. A pécsiek jól tömörültek a kapu előtt, de átlövésekkel sikerült eredményesnek lennünk. Ellentámadásokra pedig nem adtunk nekik lehetőséget.” 

ZTE FC–Csepel SC 0-0 
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Kasza Kitti. 
ZTE: Császár H. – Szegedi, Pupos, Luczi, Nyári, Grubits, Szabó V., Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Nagy B.), Regőci (Császár F.). Edző: Pergel Andrea. 
Az első mérkőzésen fölényes győzelmet arató ZTE a hasonló képességű főváro­siak ellen lépett pályára. A sáros pályán a küzdelem dominált, mindkét kapu előtt kevés helyzet adódott. Az első félidőben a csepeli védők egy alkalommal a gólvonalról tisztáztak, amikor a kapusuk már verve volt. A második félidőben is folytatódott a küzdelmes játék, ekkor is a ZTE előtt adódott nagyobb lehetőség, egy alkalommal Harsányi találta el a kapufát. Egyenlő erők küzdelmében a döntetlen igazságosnak mondható. 
Pergel Andrea: „A mély talajon a küzdelem dominált, kis szerencsével nyerhettünk volna, de a döntetlen megfelel a játék képének.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában