Hibátlanul rajtolt a két zalai csapat

2022.08.31. 20:00

Gólzáporos sikerek a női NB II.-ben

Két meccsen két győzelem, 15-0-s gólkülönbséggel. Nem túlzás, hogy tökéletesen sikerült a zalai csapatok rajtja a női labdarúgó NB II.-ben.

Bedő István, Varga Andor

Piros mezben a triplázó kanizsai Szollár Bernadett Fotó: Gergely Szilárd

LBW Nyúl SC– ZTE FC 0-9 (0-3) Nyúl, 100 néző: Jv.: Takács. ZTE: Császár H. – Szegedi (Melus, 76.), Pupos (Császár F., 46.), Nyári, Grubits, Szabó V. (Jelenics, 76.), Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Bánfi, 69.), Hargas (Nagy, 46.), Regőci (Major, 76.). Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Harsányi (28., 53., 74., 76., 84.), Pupos (31., 36.), Vitusz (46., 50.).

A bajnokság nyitányán az újonc Nyúl csapatánál vendégeskedett a ZTE. A lelkes hazaiak 30 percig jól tartották magukat, az első gól azonban megrogyasztotta őket és a zalaiak gólfesztivált rendeztek. A vendégeknél különösen a nagy kedvvel játszó Harsányi teljesítménye érdemel említést, hiszen a zalai játékos öt gólt szerzett.

A másodosztályban rutinos csapatnak számító ZTE kön - nyedén, gálázva győzte le az újonc házigazdát, amely alárendelt szerepbe kényszerült a találkozón.

Pergel Andrea: „A nagy meleg sokat kivett a csapatokból. A második félidőben még sikerült javítani a játékunkon és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk az újonc otthonában.”

FC Nagykanizsa– Pénzügyőr SE 6-0 (1-0) Olajbányász-stadion, 100 néző. Jv.: Kozma

FCN: Andor – Szabó, Köröcz, Molnár, Farkas – Nagy-Fáró, Szollár, Sóstai – Vizi (Szeibert, 71.), Németh – Gergelics (Balassa, 80.). Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Szollár (31., 74., 79. – az elsőt 11-esből), Szabó, Köröcz, Farkas. A nagy melegben tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, hiszen a két csapat nem ismerte egymást. A második játékrészre magasabb sebességbe kapcsolt a hazai csapat, amit a vendégek már csak nehezen követtek. Sorra születtek a hazai találatok, a Kanizsa ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott.

Benedek József: „Számomra az első félidő volt érdekesebb, a folytatás pedig nyilván a szurkolóknak tetszett jobban. Az ellenfél a végére el is fáradt, megérdemelt sikerrel kezdtük a bajnokságot.

A ZTE FC a folytatásban szombaton (10 óra) a Csepelt fogadja, míg az FC Nagykanizsa a Pécsi VSK otthonában (15) lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában