PVSK Kupa

2022.07.04. 13:22

Major Veronika mindkét számát megnyerte a válogatón

Major Veronika mindkét pisztolyos számot megnyerte a Pécsen rendezett újabb válogatón és a keszthelyiek sportlövője a sportpisztolyos számban továbbra is vezeti a világranglistát.

Kerkai Attila

Fotó: archív

PVSK Kupa néven rendezték meg a hazai sportlövők számára azt a viadalt, amely egyben a legjobbak számára a hazai második válogató is volt a már olimpiai kvalifikációs szeptemberi Európa-bajnokságra és az októberi világbajnokságra. Éppen ezért, valamennyi számban rajthoz álltak a legjobbak, így Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK kiválósága is.

Major Veronika - mint beszámoltunk róla - június elején Bakuban szerepelt világkupa-viadalon, ahol ezüstérmet szerzett női sportpisztolyban. Következett aztán az első válogató, amit megnyert a keszthelyiek versenyzője, ráadásul az alapversenyben 589 kört ért el. Légpisztolyban szintén megnyerte az alapversenyt Debrecenben (583), a döntőben pedig a harmadik helyen végzett. Most, a pécsi versenyen a pisztolyosoknál Major Veronika mindkét olimpiai számban győzött, légpisztolyban 576 körrel lett első az alapversenyben, majd Berde Viktóriát legyőzve diadalmaskodott. A 25 méteres 30+30 lövéses versenyben szintén ő volt a legjobb az alapversenyben (581 kör) és a négyes döntőt is megnyerte 29 ponttal a 24 pontos Sike Renáta előtt.

Major Veronika a 25 méteres sportpisztolyos számban továbbra is a világranglista élén áll, megelőzve a francia Mathilde Lamolle-t és a bolgár Antoaneta Kostadinovát. Az újabb viadal pedig a koreai Csangvonban vár rá, ahol világkupa-verseny következik számára.

A PVSK Kupán a felnőttek és a juniorok az alapversenyt külön lőtték, a döntők azonban összevontak voltak. A harmadik, egyben utolsó válogató a július 29-én kezdődő országos bajnokság lesz, melynek a Fehér úti Nemzeti Lőtér ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában