A felnőtt ob-n történt

2022.06.28. 20:00

ZAC: majdnem érmek, egyéni csúcsok és két válogatottság

A Zalaszám-ZAC tagjai érmet e­zúttal nem nyertek, de a klub két-két egyéni versenyzője és váltója is közel volt a dobogóhoz a hétvégén, a fővárosban megrendezett felnőtt országos bajnokságon. A viadal a világversenyekre való ráhangolódásról is szólt a különféle korosztályok számára.

Kerkai Attila

A 4×400-as staféta a negyedik helyen zárt

A kánikulai hétvégén az atlétákra fontos feladat várt, hiszen az idei felnőtt országos bajnokság az esztendő legfontosabb hazai viadalának számított. Egyrészt a bajnoki érmek szempontjából is, de például a közelgő világversenyekre, válogatott viadalokra utazó csapatok összeállításában is fontos tényezők voltak az itt elért eredmények. 

A Zalaszám-ZAC sportolói is készültek, akik közül többen még utánpótláskorú versenyzők. Mindjárt a nyitónapon a női 100 méteres síkfutásban Nagy Pálma verekedte be magát a döntőbe, ahol ellenszél is nehezítette az atléták dolgát. Nagy Pálma azonban 12,37 másodperces időeredménnyel a 6. helyen végzett. Az egerszegi sprinter 200 m-en nem jutott a döntőbe, ott volt viszont a legjobbak között klubtársa, Furulyás Lili. Az egerszegiek sportolója remekül versenyzett, 24,22 mp-es időeredménye a negyedik helyezéshez volt elegendő, ami egyben új egyéni rekordot is jelentett számára. Így elmondhatta: ő a legjobbját adta ki ezen az ob-n. 
 

A 4×100-as tandem az ötödik


Az egyéni csúcsok sora pedig másnap is folytatódott. Zalai részről ekkor Muszil Ágnes készülődhetett úgy a női 800 m-es síkfutók között, hogy előzőleg ebben az évben folyamatosan fejlődött. Biztosan jutott tovább az időfutamból az egerszegiek középtávfutója, a másnapi döntőben pedig tényleg apait-anyait beleadott és végül az 5. helyen végzett. Időeredménye 2:09,33 perc, ami új egyéni rekord számára. 

A Zalaszám-ZAC mindig is nagy hangsúlyt fektetett a váltókra, így az országos bajnokságra is ütőképes csapatokat állított össze. A női 4×100 m-es tandem Gyenese Zsófia, Bognár Emma, Nagy Pálma, Röszler Dóra összeállításban az 5. helyet szerezte meg az erős mezőnyben, 50,36 mp-es idővel. Az ob záró számában, a női 4×400 m-es váltóban is ott voltak az egerszegiek. A Gyenese Zsófia, Furulyás Lili, Nagy Pálma, Muszil Ágnes összeállítású négyes nagy harcot vívott a BHSE stafétájával a bronzéremért, de végül a fővárosiak 6 tizedmásodperccel előbb értek célba, így az egerszegiek 3:50,72 perces eredménnyel a negyedik helyen végeztek. 

Edzők: Kámán Ferenc, Góczán István, Raffai Péter. 
És a ZAC-nál erre a hétre is jut feladat, mindjárt szerdán Székesfehérváron, ahol a Magyarország–Csehország–Szlovénia–Szlovákia U18-as ifjúsági korosztály válogatott viadalát rendezik meg és két Zalaszám-ZAC-versenyző is címeres mezt ölthet magára. Röszler Dóra a 100 m-es gátfutásban, Gyenese Zsófia pedig a svédváltóban mutathatja meg majd tudását. További örömteli hír az egerszegieknek, hogy Röszler Dóra a hétvégi kerethirdetés után már biztosan utazhat az U18 korosztály Európa-bajnokságára Jeruzsálembe. Edzője Kámán Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában