Mozgalmas hétvégén vannak túl

2022.06.13. 13:00

Elérkezett az utolsó felvonás a 41. Zalakaros Sakkfesztivál-Bárczay László Emlékversenyen

Elérkezett az utolsó felvonás is a 41. Zalakaros Sakkfesztivál-Bárczay László Emlékversenyen, hiszen hétfőn győztest hirdetnek a fürdővárosban.

Péczely Zsombor nagyot lépett előre

Forrás: Szekeres Péter

A mezőny mozgalmas  hétvégén jutott túl,  és volt is mit kielemezni. Kezdve azzal, hogy a pénteken este az addig  vezető indiai Pranav Venkatesh  kikapott a Csonka Balázstól, a nagykanizsai  nagymester Kántor Gergely pedig remizett  Leszkó Bencével. Az egerszegiek nagymestere, Horváth Ádám  sorozatban negyedik győzelmét gyűjtötte be  Farkas Gábor ellen és  Péczely Sebastian Zsombor is szépen lassan "megindult" előre sikerével, amit Papp Leventével szemben ért el. 

A hetedik fordulóban aztán Péczely folytatta menetelését, hiszen Pranavot győzte  le, Kántor  előző döntetlenje után  hozta a francia szenior világbajnok Vladimir Okhotnik elleni partiját, Horváth Ádám pedig a tornán először remizett, méghozzá  Csonkával. Az erőviszonyok és a sorrend is így már alaposan  átrendeződött, Péczely Sebastian Zsombor állt ugyanis az élre egyedüli  6 pontos sakkozóként,   mögötte  "felsorakoztak"  az 5,5 pontosok, így csonka Balázs, Kántor Gergely, Sammed Jaykumar Shete (indiai) és Horváth Ádám. A két fordulóval  korábban még éllovas indiai Pranav  a két elvesztett partijának következtében alaposan visszaesett a 11. helyre.   

A vasárnapi  nap a végső győzelem szempontjából is  érdekesnek ígérkezett,  Péczely és Kántor egymás ellen  ült asztalhoz, Horváth Ádám és az indiai Shete  partija is  sok mindenre adott választ, de  ezek már csak lapzártánk után derültek ki. 

A   41. Zalakaros Sakkfesztivál-Bárczay László Emlékverseny hétfőn ér véget, amikor az utolsó  fordulót rendezik meg 10 órától a karosi látogatóközpontban, az eredményhirdetést 14 órakor tartják KA  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában