Zala Megyei Kupa

2022.05.16. 21:01

Visszatér a megyei kupadöntő az arénába: a Zalaszentgrót és a Teskánd dönt az elsőségről

Visszatér a labdarúgó Zala Megyei Kupa döntője a ZTE Arénába, ahol a korábbi években több, emlékezetes hangulatú megyei kupadöntőt is vívtak. Szerda este (18.00) a Zalaszentgróti VFC és a Technoroll Teskánd néz farkasszemet egymással.

Kerkai Attila

Egy pillanatkép a 2012-es zalai kupadöntőről. A Zalaszentgrót akkor is a fináléban jutott, de az NTE 1866 győzött. A képen sárgában Tóth Dániel, a grótiak játékosa harcol a labdáért, aki akkor gólt is lőtt, szerdán pedig, 10 év múltán, visszatérhet, hiszen ma is a ZVFC színeiben játszik

Forrás: Katona Tibor/ZH-archív

A megyei kupaküzdelmeknek régi hagyománya van, hiszen e sorozatból lehetett jobbára feljutni a Magyar Kupa országos főtáblájára. Néhány esztendeje változtattak ezen és a főtábla küzdelmei előtt általában augusztusban rendezték meg az MK megyei selejtezőit, ahonnan a legjobbak csatlakoztak a főtáblához. 

Tavaly visszatért a régi rendszer, azaz a Zala Megyei Kupa egész szezonon át tartó vetélkedése után jutottak a csapatok a főtáblára. Így van ez a mostani szezonban is, amelynek lassan a végéhez ér a megye labdarúgása is. Öt csapat juthat fel Zalából a Magyar Kupa főtáblás küzdelmeibe, ehhez még egy hely kiadó. A legjobb négy csapat (Zalaszentgrót, Teskánd, Lenti TE, Semjénháza) biztosan ott lesz az őszi rajtnál, most szerdán az ötödik továbbjutó helyről pedig a 17 órakor kezdődő Szepetnek–Femat-Csesztreg találkozó dönt. 

A legjobb négy csapatnál viszont most sem „állt meg” az MLSZ Zala megyei igazgatósága, hiszen az elődöntők után megrendezik a finálét is. Méghozzá ismét a ZTE Arénában, ahol szerdán 18 órától méri össze tudását a Zalaszentgróti VFC és a Technoroll Teskánd. Amit tudni érdemes a döntővel kapcsolatban, hogy a belépés ingyenes lesz, viszont a nézők csak a déli IV-es, illetve V-ös szektort foglalhatják el, s az ezek mögötti parkolót használhatják. A szervezők közlése szerint, ha szükséges, akkor a szomszédos szektorokat is megnyitják. Ami még lényeges, hogy a stadionba való belépéskor a ZTE Aréna rendszabályai érvényesek, azaz ruházatátvizsgálásra is számíthatnak az érkezők, és semmilyen pirotechnikai eszköz, italos­flakon, szúró-, vágóeszköz és esernyő sem vihető be a stadionba. A helyszínen büfé áll majd a nézők rendelkezésére. 

Tavaly Nagykanizsán volt a döntő, az idén viszont újra a ZTE Aréna vár a mérkőző felekre, amit Józsi György, az MLSZ ZMI megyei igazgatója is örömmel vett. 

– Két év után tért vissza ismét a mostani rendszer a kupában, tavaly a ZTE Aréna pályafelújtása miatt nem tudtuk megrendezni ott a döntőt, ám most ismét az aréna fogadja a nézőket és a csapatokat is – mondta Józsi György. – Emiatt köszönettel tartozunk Végh Gábornak, a ZTE FC többségi tulajdonosának is, hiszen a szükséges, szezon utáni felújítási munkákat pár nappal később kezdik el. A megyei kupaküzdelmek máig népszerűek, a főtáblára jutó csapatok pedig a pénzdíjazással is gazdagabbak lehetnek, ami szintén nem mellékes szempont. 

A szerdai fináléban (Zala­szentgróti VFC–Technoroll Teskánd), ha döntetlennel ér véget a rendes játékidő, utána 2x15 perc hosszabbítás következik, majd ha szükséges, büntetőkre kerül sor. Az 5. helyért kiírt találkozón (Szepetnek–Femat-Csesztreg) nem lesz hosszabbítás, vagyis, ha döntetlennel zárul a rendes játékidő, akkor egyből tizenegyesek következnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában