Kétgólos hátrányból győzött itthon a Nagykanizsa a labdarúgó NB III.-ban

2022.05.15. 20:46

A ZTE II. nyerte a városi rangadót

A labdarúgó NB III. Nyugati csoportjában a hétvégi, 36. forduló zalaegerszegi rangadót tartogatott, amit a várakozásoknak megfelelően a ZTE II. nyert meg. A Nagykanizsa idehaza szerzett három pontot.

Jóna István, Khüne László

Fiatalok kerültek főszerepbe Andráshidán (fehérben a ZTE) Fotó: PU

Tarr Andráshida SC– ZTE FC II. 2-5 (1-2)

Andráshida, 200 néző. Jv.: Gáspár.

ASC: Kiss – Pataky, Dömötörfy, Fábián, Karóczkai (Novák, 65.) – Szabó M., Temlén, Nagy-Palócz (Fekete, 80.), Czafit (Szabó B., 77.) – Bakó (Ábrahám, 65.), Szinay. Vezetőedző: Dobos Sándor.

ZTE II.: Németh E. – Bedővári, Bekő, Dóczi, Jóna – Megyesi, Őr (Kámi, 65.), Szántó (Bedő, 77.), Szökrönyös – Halmai, Fehér (Kozma- Bognár, 77.). Vezetőedző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Szabó M. (43., 55. – a másodikat 11-esből), ill. Halmai (36., 52.), Fehér (39.), Szökrönyös (70.), Szántó (72.).

 

A megyei és városi rangadón az első negyedóra a vendégeké volt, de nem igazán tudták feltörni a hazai védelmet. A 35. percben megszerezte a vezetést az ZTE, egy bal oldali támadás végén Halmai lőtte ki a bal sarkot, majd a 38. percben, védelmi hibát követően megduplázta előnyét a ZTE. A játékrész hajrájában szépített az Andráshida: Szabó M. remek indítást kapott, majd a kapus mellett is elvitte a labdát, úgy lőtt a hálóba. Gyors gólváltással indult a második félidő, így a ZTE továbbra is csak egy góllal vezetett (2-3). A folytatásban többet támadott az Andráshida, viszont a ZTE kontráiban benne volt a gólveszély. A vendégek negyedik gólját a hidai védelem újabb bizonytalansága előzte meg, majd egy átlövés tett pontot a meccs végére.

Dobos Sándor: „A mérkőzésben vastagon benne volt a pontszerzés lehetősége, de mint oly sokszor, könnyű gólokat engedtünk ellenfelünknek, ami döntőnek bizonyult.”

Koller Zoltán: „Az eredmény nem ezt mutatja, de nem volt ez könnyű meccs számunkra. Az első félidőben akadtak hibáink, nem jó ritmusban játszottunk, a folytatásban ezen sikerült javítani. Megérdemelten nyertünk.”

FC Nagykanizsa– Veszprém 3-2 (1-2) 

Nagykanizsa, 250 néző. Jv.: Muhari.

FCN: Borsi – Horváth B., Pál D., Kószás, Varga D. (Simon) – Kretz (Major M.), János (Kollár) – Szabó P., Kovács Gy. (Péntek), Lőrincz – Török. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

G.: János (26.), Lőrincz (54.), Péntek (93.), ill. Major N. (4.), Kovács D. (15.). Kiállítva: Major M. (91., FCN).

Jobban kezdett a Veszprém, a bekapott gólok után pedig nehezen tért magához a házigazda. A félidő közepén nagyon kellett a zalai szépítés, mert ez megteremtette az esélyt, hogy a második játékrészben akár egyenlítsen a Kanizsa. Fordulás után nem is kellett sokat várni a hazai gólra, a házigazda pedig nem elégedett meg ennyivel. A vendégek ugyan igazolták jó hírüket, megmutatták, hogy nem véletlenül állnak dobogós helyen, a hazaiaknak viszont megvoltak a lehetőségeik a győztes találat megszerzésére. És közülük a legutolsót – ráadásul már emberhátrányban – sikerült is gólra váltani.

Gombos Zsolt: „Nagyon örülünk a sikernek, a találkozó fordulópontjaiból mi jöttünk ki jól. Főleg úgy értékes a sikerünk, hogy a 15. percben már 0-2 volt, onnan sikerült visszajönniük a srácoknak. Az pedig, hogy a végén emberhátrányban szereztük meg a győzelmet, azt jelzi, hogy tényleg mindenki odatette magát.”

A forduló további eredményei: Fehérvár II.–Érd 2-0, Sopron–Kelen SC 1-1, Pápa–Gyirmót II. 1-0, Tatabánya– Mosonmagyaróvár 0-1, Balatonfüred–Gárdony 3-1, BVSC–Bicske 2-1, ETO Akadémia– Komárom 4-1. Lapzárta után: Kaposvár–Puskás II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában