A járvánnyal is küzdeniük kellett

2022.04.26. 14:00

Sikeres szezont zárnak a szinkronkorcsolyázók Zalaegerszegen (videóval)

Az Ice Stars Egyesület 2014-ben alakult meg, korcsolyázó gyerekek szüleinek kezdeményezésére. A szerveződés keretei közt Bodnár Erika edző 2015 óta több száz gyereket tanított meg korcsolyázni, csapataik pedig természetesen elkezdtek versenyezni is.

Jóna István

A Mixed Age két érmet szerzett a szezonban. Fotók: Ice Stars

– A szinkronkorcsolyaszezon augusztus elején kezdődik a felkészülési edzőtáborozással és június közepén ér véget – mondta el Czigány Ágnes, az Ice Stars elnöke, aki a 2021/22-es szezon eseményeiről beszélt. – A versenyek időszaka december elejétől április közepéig tart. Idén a Vasas Jégcentrum adott otthont a Műkorcsolya, Jégtánc és Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságnak. A viadalon a Mixed Age (11 éves kor feletti korosztály) csapatunk vett részt, melynek szereplését sorozatos betegségek nehezítették. Ez az együttes az előző két esztendőben aranyérmet szerzett ebben a kategóriában, de idén be kellett érnünk az ezüstéremmel. A csapat tagjai: Beke Julianna, Schiller Anna Violetta, Csuka Laura Zoé, Csatlós Gerda, Kovács Enikő, Füzi Fanni, Nagy Janka Teodóra, Ebedli Zsófia Hanna, Jójárt Sára, Szi-Márton Kitti, Tóth Patrícia, Szabó Dorina, Fekete Hanna, Meizel Luca, Háry Laura, Tóth Luca és Vándor Kata Flóra. 

A Juvenile csapat tagjai az óbudai viadalon szerzett érmeikkel

A Mixed Age az UTE által a fővárosban megrendezett Synchro Cupon is részt vett, ahol aranyérmet szerzett. 
A koronavírus-járvány okozta nehézségek a fiatalabb korosztályt jobban érintették, így az egerszegiek Juvenile (11 év alatti) csapata az elmúlt szezonban a tavaszi Óbuda Spring Kupán mutatkozott be, bronzérmet szerezve. A csapat tagjai: Paksi Veronika, Pártos Luca, Vízi Fanni, Király Viola, Horváth Luca, Schwager Maya, Vízi Gréta, Szabó Domokos, Mazur Lia, Tamás Lili. 
Czigány Ágnes elmondta: a következő ob-n mindkét csapatot indítani szeretnék, közben pedig itthon igyekeznek növelni a korcsolyázni tanuló és tudó gyerekek számát.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában