Sport

2022.04.28. 11:00

Rajtol a szabadtéri atlétikai szezon (videó)

kezdődik a szabadtéri atlétikai idény, aminek a nyitányát megyénkben mindig az áprilisi Euro Geo Kupa megrendezése jelenti, ami most erre a péntekre esik.

Kerkai Attila

A hosszú téli felkészülés  után végre eljött a szabadtéri bemutatkozás  ideje az atléták számára. A hagyományos EuroGeo Kupa pedig  mindig az első állomás és verseny tavasszal, amire a térség klubjai is már készülnek. Ahogy a rendező Zalaszám-ZAC is, pénteken pedig 15 órától az egerszegi Városi Sportcentrumban  eldördülhet a  startpisztoly is. Az egynapos viadalon főleg   a futószámokon van a hangsúly, a rendezők pedig egy jó hangulatú versenyt terveznek. A viadallal egyben a rendező klub Németh Istvánra, az egykori atlétára, később a ZAC  támogatójára is emlékezik. 

 Korábban már írtunk róla, hogy a Zalaegerszegi Atlétikai Club  az idén harminc éve, hogy  megalakult. A napjainkban  Zalaszám-ZAC néven ismert klub napra pontosan a megalakulás 30. évfordulóján háziversenyt rendezett a legfiatalabb atlétapalánták részvételével a futófolyosón.  Az eseményen a  Kölyökből Atléta-program U10 és U12 korcsoport versenyzői  mérték össze tudásukat.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában