Idén sem lesz megállás Keszthelyen

2022.04.05. 10:00

Már szervezik a 41. Nemzetközi Sakkversenyt Zalában

A sorozat nem szakadhat meg, így gondolja ezt Szalai István is, aki már gőzerővel szervezi az augusztusi 41. Nemzetközi Sakkversenyt és a 13. Hévízi László Emlékversenyt.

Kerkai Attila

Mindig is a sokszínűségéről volt ismert a Balaton-parti verseny, ahol minden korosztály képviselteti magát.

Fotó: SZP

Tavaly augusztusban a fő szervező izgatottan várta az újabb viadal eljövetelét, hiszen az volt a sorban a negyvenedik, és e kerek évfordulót mindenképpen szerették volna, ha „megéri” a viadal. Nos, nem is kellett csalódni benne, hiszen több mint száz résztvevővel kezdődhetett a verseny. 
Szalai István, aki a kezdetektől motorja és szervezője a keszthelyi sakkversenynek, akkor a negyvenedik viadalt tekintette mérföldkőnek, amit mindenképpen szeretett volna elérni. A folytatásról akkor azt nyilatkozta, előbb legyen meg a kerek évforduló. Most már ő is biztos benne, hogy lesz következő is. 

 


– Megkezdtük a negyvenegyedik viadalunk szervezését, nem állunk meg – jelentette ki a minap Szalai István, amikor azzal keresett meg bennünket, hogy bejelentse: folytatódik a sorozat. – Sakkberkekben továbbra is nagy az érdeklődés az augusztusi verseny iránt, hiszen ez most már olyan esemény a hazai sakksporton belül, aminek presztízse van. A szervezést már elkezdtem, gyakorlatilag a megszokott menetrend szerint haladunk. Szalai István továbbra is úgy tartja, hogy Keszthely városának is egyik visszatérő nyári eseménye ez a viadal, s maga a Balaton-part is vonzó a sportolók körében. 
– Sokan hívtak már eddig is, hogy a negyvenedik versenyünk után lesz-e folytatás – mondta a sportvezető. – Igen, nekik is elmondtam, hogy készülhetnek, a szervezés elindult. Amennyiben az érdeklődést később a nevezés is követi, úgy elmondható, hogy az idei 41. Nemzetközi Sakkversenyen ismét száz feletti lehet a részvétel, és így készülünk mi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában