Egy gól, két kapufa, de nincs zalai pont

2022.04.06. 20:39

Elhalasztott bajnoki találkozóját pótolta szerdán az NB III.-as FC Nagykanizsa legénysége

Az időjárási körülmények miatt vasárnapról elhalasztott bajnoki találkozóját pótolta szerdán az NB III.-as FC Nagykanizsa legénysége. Gombos Zsolt tanítványai Tatabányára látogattak, ahonnan pont nélkül tértek haza.

KL

Szabó Patrik (szemben) rögtön a kapott gól után válaszolhatott volna, de lövése a kapufáról kipattant. A szerencse sem állt a kanizsaiak mellé, hiszen volt még egy kapufát eltaláló lövésük

Fotó: ZH

Tatabányai SC– FC Nagykanizsa 1-0 (0-0) 

Tatabánya, 100 néző. Jv.: Gál P. 

FC Nagykanizsa: Borsi – Pál D., Major, Kovalovszki, Varga D. (Simon) – Kószás, Szabó P. – János, Kovács Gy. (Péntek), Lőrincz (Kollár) – Török. Vezetőedző: Gombos Zsolt. 

Gólszerző: Szegleti (60.). 

Kiállítva: Székely (62. – Tatabánya). 

 

Huszonhárom éve tatabányai és kanizsai viszonylatban rendeztek már olyan bajnokit, melyet nem az eredetileg kijelölt napon tudtak – teljes egészében – lejátszani. Akkor, 1999-ben szűk két hónappal később játszották le az elmaradt meccset, ezúttal az eredetihez képest csak három napot kellett várniuk a dél-zalaiaknak, hogy valóban teljesítsék a bajnoki találkozó penzumát. Varga Dominik a dél-zalaiaknál 16 évesen és 10 hónaposan lehetett kezdő NB III.-as találkozón, ráadásul hosszú idő után a keret tagja lett újra a támadó Péntek Adrián is. 

 

Maga a meccs Tatabányán inkább az első percekben hozott mozgalmasabb történéseket, azt követően, mondhatni, lepergették a felek az első 45 percet. A második felvonást a hazaiak ugyan jobban kezdték, de a vendégeknek is volt lehetőségük, aztán az exkanizsai Szegleti Gergely szerzett vezetést a Komárom-Esztergom megyeieknek, s ezt az időszakot a Kovács György lerántása utáni kiállítás zárta le azzal a kapufán véget érő szabadrúgással, melyet Szabó Patrik végzett el. Emberelőnyben azért az FC Nagykanizsa elérte, hogy növelje a nyomást, Péntek a 78. percben lőtt a lécre. A hajrában még próbált újítani a kanizsai gárda, de mindez nem vezetett eredményre.

 

 Gombos Zsolt: Csalódott vagyok, mert az első játékrészben rendben voltunk, szervezetten játszottunk. A szünetben úgy gondoltam, hogy ez a meccs meg is lehet, de egy ilyen meccsen egyszerűen tudomásul kell vennünk, hogy több kell a sikerhez és ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában