Kézilabda

2022.04.12. 18:01

A Tungsram férfi kézisei örülhetnek, a bajnoki cím már megvan!

A kézilabda NB II. Dél-nyugati csoportjában a férfiaknál már biztos a Tungsram SE bajnoki címe, de még nem lehet lazítani, hiszen fontos lesz a hátralévő két bajnoki találkozó eredménye is.

Iglódi Endre, Kühne László

A csapat sikere mellett Szabó Gergely 146 találattal ráadásul vezeti a csoport góllövőlistáját is

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

NB II. Délnyugati csoport, férfiak

 

Hőgyészi SC–Tungsram SE Nagykanizsa 21-37 (12-22) 

Tamási, 150 néző. Jv.: Bujdosó, Horváth V. 

Tungsram SE: Szabó M. –Kovacsics 7, Füstös 8, Szabó G. 9/2, Hári 3, Péter 1, Sass 5. Csere: Gelencsér A. (kapus), Csalló, Kiss G., Kozics 3, Balogh P. 1, Szöbölődi, Kisgéczi. Játékos-edző: Csalló Ádám. 

A Tungsram SE férfi NB II.-es kézilabdázói lényegében bajnoki címük megvédéséért, vagyis a csoportbeli aranyéremért léptek pályára Tamásiban. Ennek megfelelően bő kerettel érkeztek a Tolna megyei helyszínre. A találkozón sok gólt szereztek a kanizsaiak lerohanásból. A győzelemmel eldőlt, hogy a férfi NB II. Dél-nyugati csoportjában újra a kanizsaiak a legjobbak. 

Csalló Ádám játékosainak célja az, hogy a hátralévő két fordulóban is győzzenek. Ahogy azt a nagykanizsaiak játékos-edzője elmondta, a mostani szezonban is osztályozós rendszer van, ezzel párhuzamosan azonban az NB II.-es bajnokok közül a két legjobb mehet fel egyenes ágon a magasabb osztályba. Ezen együttesek kiléte függ még természetesen a hátralevő fordulóktól, no és az esetleges visszalépésektől is. 

Jók: Szabó M., Szabó G., Füstös, Kovacsics. 

 

NB II. Délnyugati csoport, nők

 

Szekszárdi FGKC–Tungsram SE Nagykanizsa 33-22 (16-11) 

Szekszárd, 120 néző. Jv.: Snóbli B., Snóbli Gy. 

Tungsram SE: Dudora – Kovács B., Horváth A. 4, Szmodics D. 2, Füstös 3, Szabó E., Csivre V. Csere: Tóth V. (kapus), Ács 5/5, Andor, Csivre E., Kálovics E. 1, Kovács D., Majoros 7, Edző: Baranyai Zsolt. 

A kanizsai női kézilabdázók a bajnokság egyik legjobb csapatával, a tabella második helyén álló szekszárdiakkal játszottak. Többi között így az volt az elképzelés edzői részről, hogy nyújtsák azt könnyedén véve, amire képesek, és kézilabdázzanak legjobb tudásuk szerint, teher nélkül. Ezt a csapat végre is hajtotta 40-45 percig, vagyis az elképzelésekkel nem is volt gond, sajnálatos módon azonban a végére nagyon elfáradtak a tizedik helyen álló vendégek. 

Jók: Majoros, Horváth A. 

 

Hévíz–Alba Fehérvár II 33-40 (17-18) 

Hévíz, 100 néző. Jv.: Ihász, Pápai. 

Hévíz: Molnár – Pem, Burg­hardt V. 10, Holczbauer 4/1, Burghardt L. 5, Balogh B. 2, Fekete 1. Csere: Horváth (kapus), Borsi, Csamangó 6, Petruska 5, Holczer, Gergály, Morácz. Edző: Kissné Gliba Adrienn. 

Remekül kezdett a Hévíz, és ennek következtében a teljes első játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, amihez nagyban hozzájárult Molnár Anna kapusteljesítménye. Fordulás után hatalmas tempót diktáltak a vendégek, és gyorsan maguk javára döntötték el a pontok sorsát. A teljes hévízi csapat dicséretesen küzdött, és főleg támadásban remekelt, de megérdemelt volt az első osztályú ifjúsági bajnokságban szereplő egységes fehérvári csapat győzelme. 

Jók: Molnár, Burghardt V.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában