Három nap, két győzelem

2022.03.24. 18:41

Biztosan tartják második helyüket a nagykanizsai vízilabdázók

Három nap alatt két bajnoki mérkőzését is letudta az OB I. B-s Kanizsa Vízilabda együttese, és a kanizsaiak mind a Hódmezővásárhely, mind az egri Eszterházy SC csapatát legyőzték.

Kühne László

Ajkai-Takács Ábel kapus jó teljesítménye is kellett, hogy ezt a két győzelmet bezsebeljék

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Kanizsa Vízilabda–Hód­mezővásárhelyi VSC 14-10 (3-4, 4-1, 2-2, 5-3) 

Nagykanizsa, 40 néző. Jv.: Gérnyi, Duray. 

Kanizsa: Ajkay-Takács – Spitz 4, dr. Illés 1, Klár, Szőke B. 4, Marnitz 2, Márkus. Csere: Ambrusz (kapus), Vlaszák, Vass B. 1, Szávai, Balli, Balaska 1, Gál S. 1. Edző: Regős Áron. 

Jók: Spitz, Szőke B. 

A kanizsai pólósokat kezdetben talán meg is lepte a vásárhelyi gárda, s igazából a meccs menetében egészen a negyedik negyed hajrájáig nem sikerült a vendégektől ellépniük. A végén Szőke Benedek és Vass Benedek góljai varrták el a szálakat. 

Regős Áron: „Egy jól játszó Hódmezővásárhely ellen sikerült fontos három pontot szereznünk. A támadójátékkal elégedett voltam, a védekezésbe belehibáztunk párszor, ezt jól kihasználta az ellenfél, itt javulnunk kell mindenképpen. Pár játékoson a koncentráció hiányát véltem felfedezni, mintha nem a kellő alázattal és komolysággal álltak volna a mérkőzéshez. Mindenkinek maximális koncentrációval kell vízilabdázni az összes csapat ellen, mert csak ez az eredményességhez vezető út. Nincs könnyű mérkőzés az OB I. B-ben, ezt kell megértsük.” 

 

Eszterházy KKE SC–Kanizsa Vízilabda 6-9 (0-3, 0-2, 2-2, 4-2) 

Eger. Jv.: Ercse, Kevi. 

Kanizsa: Ajkay-Takács – dr. Illés, Létay 1, Marnitz 2, Szávai 1, Márkus 2, Balaska. Csere: Ambrusz (kapus), Vlaszák, Vass B. 2, Szőke B. 1, Balli, Regős. Edző: Regős Áron. 

Jók: Ajkay-Takács és az egész kanizsai csapat. 

A hétvégi kanizsai győzelme után egy előrehozott bajnoki találkozón máris újra vízbe szállt az OB I.-es osztályozóra hajtó Kanizsa Vízilabda gárdája, és a húzósabb program terhe nem érződött a vendégeken, mivel nem csupán az első, de a második negyedben sem kaptak gólt Regős Áron tanítványai. Ráadásul úgy, hogy játékosai mellett újra beszállt a meccsbe a kanizsaiak trénere is – persze, nem ezért kaptak idővel aztán gólokat a vendégek. Innentől talán a szakember is emelné már a tétet – ha esetleg lesz még alkalma csobbanni –, bizonyára a későbbiekben a góllövők közé is feliratkozna szívesen. A lényeg ugyanakkor az, hogy a KV az egri találkozóját is behúzta, ezzel biztosan második a bajnoki táblázaton. 

Regős Áron: „Pazarul kezdtük a találkozót, kiváló kapusteljesítménnyel és stabil, kemény védekezéssel. Elöl türelmesek és pontosak voltunk, hátul pedig kiválóan működött a védekezésünk. Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, igen fontos három pontot szereztünk. A csapat kellő komolysággal állt az összecsapáshoz, ennek eredménye lett ez a szép győzelem, mindezt tették a hiányzóink ellenére. Gratulálok a csapatnak, ebben a szellemben kell tovább dolgoznunk, és teljesítenünk a mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában