Újrakezdés az Alba ellen

2022.03.11. 20:39

A ZTE KK az alsóházban ragadt, de az osztályozót még elkerülheti

Csaknem egy hónapos szünet után folytatódik a hazai férfi-­kosárlabdabajnokság. Az NB I A csoport 24. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK szombaton 18 órától az Alba Fehérvár együttesét látja vendégül a Zalakerámia Sportcsarnokban.

Kerkai Attila

Amikor az Alba Fehérvár legutóbb, 2020 novemberében Egerszegen járt (és 97-79-re nyert) Szabó Zsolt (fehérben) még a zalai csapat sikeréért küzdött

Forrás: © Katona Tibor/Zalai Hírlap

A mezőny zöme a február 16-i játéknapon lépett utoljára pályára, de közben lejátszottak még korábbról elhalasztott találkozókat is. A tabella nagyjából „kiegyenesedett”, bár egy Szolnok–PVSK meccs még mindig hiányzik. A Zalakerámia-ZTE KK pillanatnyilag a 13., tehát az utolsó előtti helyen áll, ezért is fájó a legutóbbi, a PVSK-tól elszenvedett vereség. Pedig a zalai csapat éppen lendületben volt… 
 

Emir Mutapcic vezetőedző együttese azóta edzőmeccset sem játszott. A Sopron és a Körmend elleni játék tervbe volt véve, ám ezek nem valósultak meg. Maradtak az edzések, felkészülésként a bajnokság további szakaszára. 
 

Az alapszakaszból három mérkőzés van hátra, de a ZTE KK-nak már matematikai esélye sincs a középházba (6–10. hely) kerülni. Marad az alsóház (11–14. hely) a szezon középszakaszában is, ahol majd kiderül, hogy szükség lesz-e esetleg osztályozós végjátékra. Hogy ezt elkerüljék az egerszegiek, legalább két csapatot meg kell előzzenek. 
 

Ám ez még odébb van. Az alapszakaszban az Alba Fehérvár elleni találkozó után a zalaiak még Szolnokra utaznak, majd a hónap végén fogadják a Sopront. Nem éppen könnyű ellenfelek: a Fehérvár még a felsőházért harcol, a másik két rivális pedig élcsapat, a 2., illetve a 3. helyen áll. 
 

A szombati ellenfél négy válogatott játékossal érkezik, hiszen Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Pongó Marcell és Lukács Norbert is ott volt a két legutóbbi vb-selejtezőn. Közülük Szabó minden bizonnyal kitüntetett figyelmet kap szombaton is, hiszen az előző öt szezonban a ZTE KK csapatkapitánya volt: régi, kipróbált és rutinos harcos. 
 

Ami a szurkolókat érinti: hétfőtől enyhültek a járvány­ügyi szabályok, így a csarnokba történő belépéshez már nem kell védettségi igazolványt bemutatni és a maszkhasználatot is eltörölték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában