Harminckét gyerek ült asztalhoz

2022.03.04. 18:51

A teskándi Kovács Péter nyerte a városkörnyéki általános iskolák sakk-diák­olimpiai döntőjét

Egy hete rendezték meg a megyeszékhelyen a városkörnyéki általános iskolák sakk-diák­olimpiai döntőjét.

Matyovszky Márta

A verseny legjobbjai, Gaál Mihály, Kovács Péter, valamint Novák Barnabás

Forrás: Matyovszky Márta

A sportág nagy múltú helyi klubja, Z. Csuti-Hydrocomp SK várta a gyerekeket Kispest utcai bázisán, ahol összesen 32 fiatal ült le játszani a fekete-fehér táblák mellé. 

 

A versenyt és az eredményhirdetést a Csuti játékosa és edzője, Csiszár Zoltán bonyolította le, akitől megtudtuk: a gyerekeknél spontán módon is megmutatkozhatnak a sakkhoz szükséges képességek, de szakértő szemmel jól meg­ítélhető, ki az, aki rendszeres, szakszerű tréningben részesül, és ki az, aki „csak úgy”, kedvtelésből sakkozgat barátaival, vagy idősebb, ugyancsak amatőr hozzátartozóival. A szakember hozzátette: mióta az indiai eredetű, majd Per­zsiá­ból a világ minden tájára elterjedt játék és sport nálunk is meghonosodott, tisztában vagyunk általános képesség- és készségfejlesztő erejével. Különösen fontos, hogy a gyerekek a kellő időben, kisiskolás korban megismerkedhessenek az alapjaival. 

 

A városkörnyéki viadalt egyéniben a teskándi Kovács Péter nyerte meg, mögötte az alsónemesapáti Gaál Mihály, illetve a zalaszentiváni Novák Barnabás szerzett még érmet. Csapatban az alsónemesapáti Csertán József Általános Iskola kilenctagú küldöttsége bizonyult a legjobbnak. 

 

A sakk-diákolimpiai sorozat megyei döntőjét márciusban, Nagykanizsán rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában