Az első sportágak a teke és a labdarúgás voltak

2022.02.02. 07:00

Jövőre lesz hatvanéves a sportkapcsolat Zala megye és Lendva között

A Lendvai Sportszövetség a napokban ünnepelte megalakulása 60. évfordulóját a muravidéki település Városi Színház- és Hangversenytermében.

Kerkai Attila

Kámán Ferenc a lendvai ünnepségen

Forrás: ZMSE

Az ünnepségre a 32 tagegyesület mellett meghívták a partnerszervezeteket is. Zalát a megyei sportszövetségek egyesülésének sportigazgatója, Kámán Ferenc és a megyei teke szövetség elnöke, Monostori Anita képviselte. A város, a Szlovén Olimpiai Bizottság és a sportegyesületi vezetők köszöntője után emléktárgyakat adtak át. Kámán Ferenc emlékeztetett: a két térség kapcsolata jövőre lesz 60 éves, tehát a szervezet megalakulása után egy évvel már felvette megyénkkel a kapcsolatot. Az első sportágak a teke és a labdarúgás voltak, melyeket számos sportesemény követett. Legutóbb tavaly októberben rendezett a két szervezet közös sportnapot Lentiben, az alapító sportágakban. 

 

A ZMSE sportigazgatója reményét fejezte ki, hogy a kapcsolat még sokáig fennmarad, mindkét fél örömére. Végül pedig a zalai szervezet nevében elismerést adott át Horváth Mestrovic Ferencnek, a lendvai szövetség nemzetközi titkárának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában