Siker

2022.02.25. 20:01

Grundbirkózó bronz a tófeji lányoknak

Igazán impozáns környezetben, a fővárosban található Kozma István Birkózó Akadémián rendezték meg a 2021-2022-es tanév grundbirkózó diákolimpiai döntőjét, ahol Zala megyét a Tófeji Kincskereső Általános Iskola három csapattal képviselte.

Kerkai Attila

Szanati József felkészítő és a bronzérmes csapat tagjai Fotó: MDSZ

A minden igényt kielégítő sportkomplexum valóban a magyar a birkózás nemrég átadott új szentélye. A döntőbe nemenként és korosztályonként az ország 12 legjobb csapata jutott be. A II. korcsoportos fiúknál a tófejiek remekül szerepeltek, hiszen a csoportban egy mérkőzésüket leszámítva minden találkozójukat megnyerték, de a csoport második helyén végeztek, amivel nem jutottak be a legjobb három közé. A további küzdelmekben, helyosztókon viszont mindenkit legyőzve a 4. helyet szerezték meg.

 

 

 

A második nap következtek a leánycsapatok küzdelmei. A II. korcsoportos lányoknál nem volt szerencséjük a tófejieknek, hiszen a csoportküzdelmekben körbeverés alakult ki, őket így a negyedik helyre sorolták, végül a 10. helyezést szerezték meg. A Kincskereső iskola csapatai közül a legjobban az I. korcsoportos lányok szerepeltek. Berettyóújfalu, Orosháza és Érd csapatát is legyőzték, az elődöntőben viszont vereséget szenvedtek Miskolctól. Következett számukra a bronzmérkőzés, melyben a jászberényi iskola csapatát nagy csatában 4-3 arányban sikerült megverni.

 

 

 

A bronzérmes csapat névsora: Dömötör Lorena, Póczak Hanna, Fatér Gréta, Gáll Zsófia, Németh Zoé, Sárközi Izabella, Somogyi Virginia, Tóth Regina. Felkészítő: Szanati József testnevelő-edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában