Nyitány szép reményekkel

2022.02.18. 16:48

Bizakodóak a zalai csapatok a kézilabda NB II. tavaszi rajtja előtt

A hétvégén elkezdődik a szezon tavaszi fele a kézilabda NB II.-ben. Első nekifutásra három csapatunk közül csak a Hévíz SK női együttese játszik idehaza: ma 14 órai kezdettel az éllovas Szekszárd ellen.

KL, ZH

Csalló Ádám, a kanizsai férficsapat játékosedzője lő kapura az FTC elleni őszi bajnoki mérkőzésen

Forrás: Fotó: archív/Szakony Attila

Mondhatnánk, hogy ezzel a találkozóval túl lesz legalább a nehezén a fürdővárosi csapat, de ez nem lenne igaz, hiszen a korábbi évekhez képest halványabb őszt produkáló zöld-fehérekre még sok nehéz mérkőzés vár nyárig. A csapatban továbbra is meghatározó szerepet játszik a góllövőlistán 4. Burghardt Lukrécia (77 találat) és a 6. Burghardt Victoria (72), bár az együttes egyik legnagyobb problémája ezzel együtt is a kevés szerzett gól.

 

 Mindenesetre, ha az őszi teljesítményt meg tudják ismételni, megőrizhetik helyüket a középmezőny alsó részén. Ahová nagyon szeretne eljutni a csoport másik zalai tagja, a Tungsram SE Nagykanizsa női alakulata. A Baranyai Zsolt által edzett gárda a nyitófordulóban a sereghajtó Marcalit látogatja meg.

 

 - Január közepén álltunk munkába, de sok betegség, illetve iskolai és munkahelyi elfoglaltság miatt szűkösen voltunk az edzéseken - mondta a tréner. 

- Két hete tudtunk "normálisan" gyakorolni, s amit lehetett, kihoztunk ebből az időszakból. Feltett célunk, hogy több pontot gyűjtsünk, mint az ősszel, és szerintem erre meg is van minden esélyünk. Sok szoros találkozón kaptunk ki, remélem, a közben összegyűjtött tapasztalatokkal az ilyen csatákat már a javunkra tudjuk fordítani. A női csapat keretében nem volt mozgás a télen, a Tungsram SE Nagykanizsa férfigárdája viszont két új játékost is pályára küldhet a nyitányon: ma este 7 órakor, a tabellán második PEAC otthonában. 

 

- Balogh Péter az NB I/B-s PVSE-től tért vissza, Füstös Attila pedig az NB I.-es Kecskeméttől érkezett - mondta el a kanizsai csapat edzője, Csalló Ádám. - A célunk a tavaszra egyértelmű: meg akarjuk őrizni a tabellán elfoglalt első helyünket. Rövid távon ez csak akkor történhet meg, ha a gárda nem kap ki kezdésként a baranyai megyeszékhelyen. És mindkét kanizsai csapat nagyon várja a hazai bemutatkozást, az első fellépést a Kanizsa Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában