Folytatás a második helyről

2022.01.05. 06:50

Maradt még esélye a bajnoki címre a ZTK-FMVas csapatának

Az őszi idényt a második helyen zárta a férfi tekések Szuper Ligájában a ZTK-FMVas. A zalaiak mindössze egyszer kaptak ki – hazai pályán, az ősi rivális Szegedtől.

Bedő István

Kozma Károly koncentrál a Szeged elleni bajnokin. Már nem rágódnak a vereség miatt, előretekintenek

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A ZTK edzője, Fehér László felemás érzésekről számolt be, amikor az idény első felének értékelésére kértük.

– Szinte az egész ősz során nem volt hazai pályánk, mindössze két mérkőzést játszottunk Egerszegen, miután a Városi Sportcentrumban lévő tekepálya felújításra szorult – mondta. – Két jó csapat, a Szentgotthárd és a Szeged ellen játszhattunk csak itthon, és ezek közül sajnos csak az előbbit tudtuk megnyerni. A Tisza-partiak ellen is fontos lett volna a siker, hiszen lépés­előnybe kerülhettünk volna a bajnoki címért folytatott harcban. A vereségünk ellenére a harc még nem dőlt el, akár mi is nyerhetünk Szegeden.

A zalaiaktól a nyáron távozott két meghatározó tudású játékos, Farkas Sándor és Boanta Claudiu, és ezzel a keret is szűkült, mivel a helyükre nem érkezett senki. Más lett volna a helyzet a Szeged ellen, ha ők itt vannak, ráadásul a rangadóról a válogatott Nemes Attila is hiányzott, Covid-fertőzés miatt.

– Az elvesztett rangadón már nem rágódunk, és biztos vagyok benne, hogy az elsőség kérdése a Szeged és köztünk dől el – folytatta Fehér László. – Tavasszal az utolsó mérkőzésen látogatunk majd hozzájuk, és mindent beleadunk. Az ősszel hiányzott a nemzetközi megmérettetés a csapatnak, itthon a Szegeden kívül igazán senki nem tudott megszorítani minket. Menet közben elhittük, hogy minden megy, mint a karikacsapás, aztán jött a kijózanító pofon.

A folytatásban csupán két idegenbeli meccse lesz a ZTK-nak, a játékosok megismerhetik az új hazai pályát, amire a Szeged elleni meccs előtt nem nagyon volt alkalmuk.

– Az utolsó fordulóban döntő meccset szeretnénk vívni Szegeden – tekintett előre is a ZTK mestere. – Szakmai szempontból nincs különbség a két csapat között, így nincs mitől tartanunk. Erős mentalitással, nagy koncentrációval és egészséges önbizalommal kell játszanunk, akkor pedig sikerülhet a bravúr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában