Skót történelmi háttér

2022.01.23. 20:55

Felföldi Játékok: a zalai Vekas Martin a harmadik legerősebb

Erősember- versenynek adott otthont a siklósi vár, ahol a CESA Felföldi Játékok Challenge League sorozat magyar bajnoki 3. fordulóját rendezték meg. A viadalról Vekas Martin bronzéremmel térhetett haza.

Kerkai Attila

Vekas Martin keretcipelés közben

Forrás: ZH

A Zalaszám-ZAC erőemelő műhelyének tagja - aki korábban dobóatlétaként is szép sikereket ért el - továbbra is együtt dolgozik edzőjével, Bognár Szabolccsal, de az utóbbi időben már inkább a Felföldi Játékok (Highland Games) sorozatban jeleskedik.

A ma már sportágként kezelt Felföldi Játékoknak skót történelmi háttere van. Fókuszban az ügyesség és az erő, kiforrott szabályrendszer mellett. A CESA a közép-európai erősember-szövetség angol nevének rövidítése, és Siklóson is ennek égisze alatt zajlott a viadal. Vekas Martin nyílt kategóriában elért harmadik helye nagyon szép eredmény.

A gyakorlatok között olyan "klasszikusok" is szerepeltek, mint a keretcipelés, a kőlökés, a körből kitolás, a kis skót kalapácsvetés vagy a nehéz láncos vetés, illetve a póznadobás. A zalai bronzérmes elmondta, hogy az erősember-számokra Ambrus Balázzsal készült fel, míg a technikai elemeket Bognár Szabolccsal csiszolták. Szeretne a sorozat újabb fordulóin is részt venni, így február elején újabb alkalom nyílik rá, hogy összemérje erejét a többiekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában