Családtagjai vették át Nagykanizsán

2021.12.14. 19:26

Posztumusz Barcza-díjat kapott a júniusban elhunyt Papp Nándor

A sakkirodalmi, szervezői, egyesületi vezetői vagy egyéb munkásságért járó – posztumusz – Barcza Gedeon-díjban részesült a júniusban elhunyt Papp Nándor.

Kühne László

Nádasi Tamás (balról) adhatta át Papp Nándor családtagjainak a rangos Barcza-díjat, Balogh László társaságában

Forrás: ZH

A hazai sakkszövetség Barcza Gedeon-díja a Maróczy Gézadíj mellett a másik legmagasabb sakkozásért adható elismerés, és ennek ünnepélyes átadására került sor a kanizsai polgármesteri hivatalban.

 

Az elismerést Nádasi Tamás, a Magyar Sakkszövetség alelnöke, a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub elnöke nyújtotta át Nagykanizsa polgármestere, Balogh László társaságában a nyáron elhunyt Papp Nándor családtagjainak. Papp Nándor az 1970-es évektől kezdett a minőségi sakkozással foglalkozni. Az Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram SK elnökségi tagja, a 13-szoros bajnokcsapat csapatvezetője, hűséges játékosa volt. Nélküle biztosan nem ért volna el a nagykanizsai egyesület ilyen kimagasló eredményeket. 

 

- Korábban Nándi Magyar Sakkozásért díjat már kapott - osztotta meg velünk Nádasi Tamás. - A Magyar Sakkszövetség elnökségének egyhangú döntéseként ezúttal Papp Nándor posztumusz Barcza Gedeon-díjat kapott, Nagykanizsán elsőként. A december 4-i közgyűlésen én vettem át, ezúttal Kanizsán pedig feleségének, Pappné Ilinek és lányának, Wallner Papp Eszternek adhattuk át a díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában