box

2021.12.01. 17:46

Kanizsa Box Klub: a junior lányok a legeredményesebbek

A Kanizsa Box Klubot kilenc versenyző képviselte Egerben, ahol valamennyien a junior korosztályban léptek kötelek közé.

Khüne László

A Kanizsa Box Klub tagjai, középen az érmesek Fotó: ZH

A nagykanizsai klub kilenc bokszolójából öten is éremmel térhettek haza a magyar bajnokságról, s közülük kiemelkedett Szira Zsófia (+80 kg) teljesítménye, aki súlycsoportjában valamennyi ellenfelét már az első menetben döntő fölénnyel győzte le, begyűjtve ezzel a női nehézsúlyban a bajnoki címet.

Férfi nehézsúlyban (+80 kg) Kovács Bence diákolimpiai bajnokként érkezett az országos bajnokságra, ahol két egyhangú pontozásos győzelem után a döntőbe verekedte magát. Azonban megsérült a bal karja, a kanizsai szakvezetés a fináléban már nem engedte a kötelek közé. Kovács Petra (66 kg), Horváth Mirabella (63 kg) és Németh Viktória (46 kg) az elődöntőből nem jutottak tovább, így mindhárman bronz- éremmel zártak, Bakonyi Tibor (66 kg), Baj Lili (54 kg) és az újonc Nagy Zeusz (54 kg) pedig egy-egy ötödik helyet könyvelhettek el maguknak. A kanizsaiak így összesen 1 arany-, 1 ezüst-, 3 bronzérmet, illetve három ötödik helyet szereztek az ob-n.

– Nagyon nagy dolog az egyesület életében, hogy az idei magyar bajnokság legeredményesebb junior lánycsapata a Kanizsa Boksz Klub versenyzői alkotta együttes lett – fogalmazott Tóth László, a nagykanizsaiak szakmai stábjának vezetője. – Tudomásom szerint a klub országos versenyen még nem tudott elhozni csapatkupát. Összességében elégedett vagyok a bunyósaink teljesítményével, ha néhol kedvezőbb lett volna a sorsolás, fényesebb és több érem is lehetett volna.

A fiatalok felkészítésében Salamon László, Sáfár György, Rátkai Norbert, Ormándi József és Varga István is közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában