Frissen Zalából

2021.12.27. 20:48

A ZTE KK képtelen nyerni, simán kikapott Körmenden is

Múlt csütörtöki veresége után egyrészt nem sokat pihenhetett, másrészt nem is készülhetett sokat a Zalakerámia- ZTE KK NB I. A csoportos kosárlabdacsapata. Hétfőn örökrangadó várt rá Körmenden, ahol a nem túl jó passzban érkező egerszegieknek ugyan voltak jó periódusaik, ám ez önmagában kevés a sikerhez. Nyert a Körmend, mert jelenleg minden tekintetben jobb csapat.

Kerkai Attila

Kamau Stokes (1), a Körmend játékosa célozza meg a gyűrűt Deondre Parks mellett Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Sopronban a harmadik negyedben látványosan öszszezuhant a ZTE KK játéka, és tulajdonképpen kapitulált a házigazdával szemben. Hétfőn változatlan összeállításban várta a Körmend elleni csatát az egerszegi együttes, amit most csak amiatt fontos megjegyezni, mert a múlt héten érkezett új légiós, Quenton DeCosey elvileg hétfőn mutatkozhatott volna be a ZTE KK színeiben. A pályára lépése viszont várat még magára, ugyanis a játékengedélye nem lett készen erre az időpontra.

 

 

A kék-fehérek sereghajtóként érkeztek a lényegesen jobban, a 14. forduló előtt harmadik helyen álló Körmend otthonába. A két edző előzetesen nagy küzdelmet várt, Emir Mutapcic agresszív játékot kért csapatától, ami bár faultokkal is járt, de tartotta magát a ZTE KK. Sőt, érezni lehetett, hogy elszánt nagyon az egerszegi csapat. Átvette a vezetést, és a negyed végére hétpontos előnyt szerzett (14-21). Ez mindenképpen biztató volt, és a folytatás is, hiszen összeszedetten játszott (17-26). Jól dobtak az egerszegiek, de aztán jött egy megingás, amit Ferencz Csaba, a Körmend csapatkapitánya két triplával büntetett. Hiába kért időt Emir Mutapcic, csapata elvesztette a ritmust mind támadásban, mind védekezésben, és a Körmend egy 14-2-es sorozattal már vezetett (31-28). Újra időt kért az egerszegi kispad, de megint nem sok eredménnyel. Nem tudtak tiszta helyzeteket kidolgozni a zalaiak, akik ebben a negyedben nagyon kevés pontot szereztek. A Körmend vezetett (37-28), Ferencz Csabát nem tudták megakadályozni, hogy megszerezze a harmadik tripláját. Némileg összekapta magát a ZTE KK, így nem volt reménytelen a helyzete a második félidőre (42-35).

 

Olyannyira nem, hogy 48- 42-re is visszazárkózott a ZTE együttese, de nem tudta tartósan kizárni játékából a hibákat, de aztán jött megint egy hullám. Ami Holton triplájával ismét felfelé emelte a zalaiakat (53-49), de nem sokáig. A Körmend – ekkor Durázi kapta el a fonalat – úgy lépett el 64-49- re, hogy a vasiak sem játszottak igazán kiegyensúlyozottan. Innen kellett volna valami csodát tenniük az egerszegieknek, hiszen ez a meccs és a győzelem már a Körmend kezében volt. Holton távoli kosarai még valami reményt adhattak volna, ha csatlakozik hozzá bárki, de nem akadt ilyen csapattársa. Húsz pont fölé kúszott a vasi előny (77-55), így nem volt kérdés, hogy megnyerik a találkozót. A ZTE KK zsinórban a nyolcadik vereségét könyvelte el, Egerszegen most ez a szomorú valóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában