Eldől: menthető vagy sem…

2021.11.15. 20:00

Jön a szünet, és biztosan lesz légióscsere a Zalakerámia-ZTE KK-nál

Mélyen az elvárások alatt teljesít a Zalakerámia-ZTE KK NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Eddig. Hogy lesz-e ebben változás, sok múlhat az elkövetkező egy hónapon, hiszen szünet következik a bajnokságban. Aztán kiderül, hogy Egerszegen miként használták ki ezt az időszakot.

Kerkai Attila

20211113_ztekk-pecs_zalaegerszeg_pu_zh

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Azt nyilatkozta Németh Ákos, a ZTE KK játékosa a PVSK elleni szombati, hazai vereség (78-65) után, hogy jól jön most a szünet együttesének. Legyen igaza, mert akkor az eredmények is javulnak majd, amelyek – ugyebár – eddig elmaradnak a remélttől. Ám, hogy konkrétabbak legyünk: a tíz mérkőzésen elért két győzelem és nyolc vereség, és az utolsó előtti helyezés egész egyszerűen kiábrándító. Ahhoz képest pláne, ahogy beharangozva lett az új szezon és az új csapat. Félreértés ne essék, Teo Cizmic vezetőedző és Puskás Artúr sportigazgató sem ígért kizárólag győzelmeket, viszont konkrét célként fogalmazódott meg a tavalyinál jobb szereplés, miközben a fiatalokat is beépítik az együttesbe.

Nem lehet két különböző szezont összehasonlítani egymással, különben is, a „szereplőgárda” szintén kicserélődött, de az egy évvel ezelőtti bajnokságban tíz mérkőzés után három győzelemmel állt a ZTE KK. Azért írtuk, hogy nem lehet összehasonlítani a két bajnokságot, hiszen tavaly ilyenkor még épp csak elkezdhette a szezont a ZTE KK a koronavírus-járvány miatt… November 14-én játszotta le a második mérkőzését a csapat, az ötödik forduló után távozott Ante Nazor vezetőedző, de ez már lejárt lemez… Mindenki ismeri, milyen szezonja lett a zalaiaknak az épp csak bent maradással.

Jelenleg az utolsó a Paks – ugyanúgy kettő-nyolccal… –, úgyhogy tényleg kellene kezdeni már valamit ezzel az új szezonnal. A szombati, PVSK elleni és az egy héttel korábbi, Nyíregyháza elleni meccsek nagyon fontosak lettek volna. Igen, nyerni ezeken. Ami tény, és ezt senki sem vitatja, hogy sok gonddal küzd a Teo Cizmic vezette szakmai stáb. Játékosok estek ki sérülés miatt, volt, aki sérülten játszott, amit a PVSK ellen nem bírt el a csapat. Önmagában viszont ez sem lehet mentség, mert közben 17 labdát eladni, ezen a szinten már végzetes… A baj inkább az: amikor gyakorlatilag teljes volt a rotáció, akkor sem ment igazán. Ám az egyéni teljesítmények értékelése legyen a szakma feladata, és ne a kívülállóké.

Teo Cizmicre és stábjára vár a feladat, hogy rendezze a sorokat Fotó: Pezzetta Umberto

Természetesen megkerestük Stárics Kornél ügyvezetőt, aki azt megerősítette, hogy ebben az egy hónapban várhatók változások. Szinte biztos, hogy egy helyen légióscsere következik, ezt az ügyvezető sem titkolta.

– Van időnk most meghozni azokat a döntéseket, melyekkel javulhat az eredményesség, ráadásul felépül két sérült amerikai játékosunk is. Mi sem ilyen szezonkezdést vártunk, de most lesz idő rendezni a sorokat – tette hozzá az ügyvezető.

Puskás Artúr sportigazgató lapunk kérdésre megerősítette, hogy a centerposzton kívánnak változtatni. A vezetőedzőre vonatkozóan pedig elmondta, hogy bár Teo Cizmic jelezte nekik, hogy ha nincs meg a bizalom iránta a klub részéről, akkor nem áll az útjába semminek, de Puskás Artúr szerint a szakvezető élvezi a bizalmat, fel sem merült a váltás gondolata.

A következő meccs időpontja december 11., amikor az eddig szintén alulteljesítő Alba Fehérvár vendége lesz a ZTE KK. Az, hogy egerszegi szempontból menthető-e még ez a bajnokság, onnan fog eldőlni.

Persze, ehhez már az is kell, hogy mostantól kizárólag jó döntések szülessenek. A pályán és azon kívül is. Mert enélkül nem megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában