nézők nélkül

2021.11.19. 19:27

Dzsúdósok érkeznek szombaton a Zalakerámia Sportcsarnokba

Kezdhetjük úgy írásunkat, hogy ilyen még nem volt a zalai megyeszékhelyen, ami igaz is. Csakhogy, hiába rendezik meg első alkalommal szombaton a Zalakerámia Sportcsarnokban a felnőtt női és férfi dzsúdó egyéni országos bajnokságot, nézők nem látogathatják az eseményt, pedig olimpikonok is tatamira lépnek a teljes magyar élmezőny mellett.

Kerkai Attila

Egy korábbi, csapatbajnoki ob-n rögzített felvétel. Ezúttal is lesznek akciódús meccsek, és a legjobbak is itt lesznek az egerszegi bajnokságon Fotó: Pezzetta Umberto

A zárt kapus rendezésnek amúgy „semmi köze” a két napja bejelentett járványügyi intézkedésekhez. A Magyar Judo Szövetség az év elejétől csak zárt kapus versenyeket enged rendezni, és ez a rendelkezése továbbra is érvényben van, és nem kivétel ez alól a hét végi, kétnapos rendezvény sem. A hazai szövetség és a Zalaegerszegi Judo SE szervezésében sorra kerülő felnőtt országos bajnokság a hazai élmezőnyt vonultatja fel.

Varga Zoltán, a Zalaegerszegi Judo SE elnöke örömét fejezte ki, hogy megrendezhetik ezt a rangos versenyt azt követően, hogy felnőtt bajnoki küzdelmeknek már helyet adott az egerszegi sportcsarnok. Az országos csapatbajnokságnak ugyanis immár többször is házigazdája volt a zalai megyeszékhely, de egyéni bajnokságnak még nem. A férfiak számára ez lesz immár a 69., a nők részére pedig a 38. alkalommal kiírt magyar bajnokság.

A szervezésben oroszlánrészt vállalt ifj. Nagysolymosi Sándort, a ZJSE vezetőedzőjét kérdeztük arról, milyen mezőny várható. A szakvezető elmondta, péntekig, az előnevezésekig 149 dzsúdós van a rajtlistán, köztük olimpikonok, így a Tokióban 5. helyezett Pupp Réka mellett Csernoviczki Éva, Ösbas Szofi és Gercsák Szabina is a nevezettek között van.

Egy korábbi, csapatbajnoki ob-n rögzített felvétel. Ezúttal is lesznek akciódús meccsek, és a legjobbak is itt lesznek az egerszegi bajnokságon Fotó: Pezzetta Umberto

– A férfiaknál már van egy-két hiányzó, így az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián, ám elmondható, hogy az élmezőny képviselteti magát – hallottuk ifj. Nagysolymosi Sándortól. – Az U23-as és a junior Európa- illetve világbajnokságon érmesként szerepeltek közül nagyon sokan itt lesznek, ahogy Ungvári Miklós is. A négyszeres olimpikon, olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok januártól a szövetségi kapitányi teendőket látja el, így neki is Egerszegen lesz a helye. A selejtezők szombaton 11, a döntők várhatóan 17 órakor kezdődnek.

A szombati nappal viszont nem ér véget a dzsúdós hétvége, ugyanis vasárnap szintén Zalaegerszegen rendezik meg a serdülők országos bajnokságát. Nos, itt már zalai éremesélyes versenyzők is küzdőtérre lépnek, hiszen a nagykanizsai és az egerszegi fiatalok között is vannak reménységek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában