Frissen Zalából

2021.10.18. 06:50

Történelmi jéghokimeccset rendeztek Egerszegen

Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton délután a Zalaegerszegi jégcsarnok előtti tér, ahol a vidéki állomások közül elsőként rendezték meg a jégkorongot népszerűsítő Erste Liga Matinét. Az esemény fő attrakciója a Székesfehérvári Titánok – Uni Győr ETO HC élvonalbeli jégkorongmérkőzés volt.

Jóna István

A program kora délután a jégcsarnok előtt indult, ahol a jégkorongot népszerűsítő játékok várták a gyerekeket. A bajnoki találkozó előtt sajtótájékoztatót tartottak a sportlétesítmény emeleti termében. Hunyadi Bianka, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány elnöke elmondta, hogy a nyáron a sportfejlesztési program keretében 200 millió forintból teljesen megújult a fűtési rendszer, világításkorszerűsítést és az edzőterem szigetelését is megoldották. Emellett új pályatestet építettek, ami megfelel az új pályaszabályoknak. Hunyadi Bianka a tervekről annyit mondott, hogy első osztályú felnőttcsapatot szeretnének Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán polgármester megköszönte az alapítvány munkáját, mellyel népszerűsítik a városlakók körében a jeges sportokat. Kovács Zoltán, a szövetség szakmai elnöke a vidéki utánpótlásbázisokon folyó magas szakmai munkát méltatta.

 

A negyed háromkor kezdődött Erste Liga bajnoki mérkőzés a jégcsarnok szempontjából történelmi volt, hiszen fennállása óta még sohasem rendeztek élvonalbeli magyar bajnoki találkozót a zalaegerszegi jé­gen. A fehérvári Titánok csapatában ott volt a zalaegerszegi nevelésű, mindössze 20 esztendős Parragi Dániel, aki a találkozó első és egyetlen fehérvári gólját ütötte. A csapatok élvezetes és látványos mérkőzést játszottak, amelyen a vendég győriek domináltak, a hátul sokat hibázó Titánokkal szemben, és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést 5-1 arányban.

 

Székesfehérvári Titánok –UNI Győr ETO HC 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

Zalaegerszeg, 400 néző. Gólszerzők: Parragi (7.), ill. Szalma (8.), Szlama (25.), Bödök (25.), Schmál (38., 54.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában